Tурските трактори ArmaTrac стъпват на английския пазар догодина

Tурските трактори ArmaTrac стъпват на английския пазар догодина

Земеделските производители във Великобритания, които търсят трактори на средни цени, ще могат да се запознаят с марката ArmaTrac от януари 2013 г. Брандът  ArmaTrac се прави от турския производител Erkunt Industries.

ArmaTrac е първият турски производител, който ще използва собствения си бранд и ще изгради дистрибуторска мрежа на Острова. В началото на следващата година ще бъде изградена мрежа от шест дилъра, които ще предлагат модели от 60 до 110 к.с.

Двигателите на тракторите са от Perkins или Deutz, със 16x16 трансмисии ZF или Carraro.  Опцията PowerShuttle, както и климатизирана кабина също са налични.

Моделите, които ще се предлагат във Великобритания, са на турския пазар от 6 години и всяка година в странатан се реализират около 6500 продажби.

В момента основните пазари на ArmaTrac са в Източна Европа (вкл. и в България от Кооперация Китка) и Близкия Изток, но плановете на компанияата са постепенно да стъпва и на западноевропейския пазар – като пилотните държави са Великобритания и Германия.