Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Учениците от Павликени победиха в надпреварата с трактор ЮМЗ на състезанието Млад фермер

Учениците от Павликени победиха в надпреварата с трактор ЮМЗ на състезанието Млад фермер

снимка: www.tractor.bg

Отборът на Професионалната гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски” Павликени спечели първо място в категорията „Механизация” на провелото се състезание „Млад фермер”, в което се състезаваха ученици от 18 професионални селскостопански училища в Северна България.

Надпреварата беше регионален кръг от Националното състезание, организирано от Министерството на образованието, младежта и науката, Регионалният инспекторат по образованието във Велико Търново в партньорство с Аграрен университет – Пловдив и ПГАТ Павликени.

Учениците от Павликени се представиха най-убедително при управлението на трактор ЮМЗ-6Л, агрегатиран с ремарке РСД-4. Изпитанията, с които трябваше да се справят бяха по предварително зададен маршрут – движение на трактора с прикаченото ремарке по зададена крива линия; преминаване през естакада с трактор с прикачено към него ремарке; потегляне по наклон нагоре; откачане и прикачане на ремарке към трактора.

Освен уменията си при управлението на трактор, състезателите демонстрираха добри познания и в разпознаването на зърнени култури, както и при доенето на крави.

Следващият етап на състезанието „Млад фермер” ще се проведе в края на месец април в Добрич.

© 2010 Всички права запазени. Позоваването на източник Трактор.БГ е задължително!

Вижте още снимки от състезанието

 

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug