Учениците от Павликени победиха в надпреварата с трактор ЮМЗ на състезанието Млад фермер

Учениците от Павликени победиха в надпреварата с трактор ЮМЗ на състезанието Млад фермер

Отборът на Професионалната гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски” Павликени спечели първо място в категорията „Механизация” на провелото се състезание „Млад фермер”, в което се състезаваха ученици от 18 професионални селскостопански училища в Северна България.

Надпреварата беше регионален кръг от Националното състезание, организирано от Министерството на образованието, младежта и науката, Регионалният инспекторат по образованието във Велико Търново в партньорство с Аграрен университет – Пловдив и ПГАТ Павликени.

Учениците от Павликени се представиха най-убедително при управлението на трактор ЮМЗ-6Л, агрегатиран с ремарке РСД-4. Изпитанията, с които трябваше да се справят бяха по предварително зададен маршрут – движение на трактора с прикаченото ремарке по зададена крива линия; преминаване през естакада с трактор с прикачено към него ремарке; потегляне по наклон нагоре; откачане и прикачане на ремарке към трактора.

Освен уменията си при управлението на трактор, състезателите демонстрираха добри познания и в разпознаването на зърнени култури, както и при доенето на крави.

Следващият етап на състезанието „Млад фермер” ще се проведе в края на месец април в Добрич.

© 2010 Всички права запазени. Позоваването на източник Трактор.БГ е задължително!

Вижте още снимки от състезанието