Универсал НВГ показа на полето земеделска техника за сезон Пролет 2016 (СНИМКИ)

Универсал НВГ показа на полето земеделска техника за сезон Пролет 2016 (СНИМКИ)
Полева демонстрация на селскостопанска техника за пролетната кампания с марките Amazone, Grim, Potila представиха пред земеделски производители от Универсал НВГ.
 
По време на демонстрацията акцент беше поставен на сезонните машини, използвани в пролетните обработки. Първа в полето работи торачката Amazone ZA-TS 3200 с възможност за разхвърляне на тора до 54 метра, позволяваща много висока скорост на работа – до 20-25 км/ч, което я прави изключително производителна. Amazone ZA-TS е оборудвана с дискове TS 3, които при оптимални условия позволяват производителност от 500 дка на час.

 
Николай Върбанов – собственик на Универсал- НВГ, представи пред фермерите финландските култиватори Potila като акцентира на модела Potila Master Pro 800. Той е с работна ширина 8 м., разстояние между работните органи 7 см и усилени S-образни работни органи с размери 11х 45 мм. Новост при модела са двата подравнителя – преден и заден, които спомагат за отличната работа на култиватора и равномерното покритие на терена. Пружинните разрохвачи, позиционирани в задната част на култиватора, позволяват на по-едрата почва да остане отгоре, за да се избегне образуването на почвена кора, което улеснява слизането в дълбочина 5-6 см., където са самите семена.
 
 
В полето работни възможности показа и пръскачката Grim GP Maxi 3100, оборудвана с най-новите дюзи на немския производител Lechler – IDTA, които спечелиха медал на изложението Агритехника 2015 в Хановер. Дюзите IDTA са асиметрични двойноплоско пръскащи дюзи като при тях факела на пръскане е концентриран 60 % в предната част на дюзата и 40 % в нейната задната част. Ъгълът на пръскане в предната част е 120 градуса, а назад е 90 градуса, което спомага за оптималното повърхностно покритие на растенията и води до отличен краен резултат.

 
По време на демонстрацията Универсал НВГ представи и нова технология за листно азотно торене , съвместно с агрономи от фирма Суммит Агро. Този вид тор представлява смес между урея и алдехид, което автоматично предотвратява появата на всякаква фитотоксичност и практически не се измива. Може да стои до 5 седмици върху листата без опасност от прегаряне на посева.
 
 
Друг акцент по време на демонстрацията бяха трактора Claas Axion 850, оборудван с Навигационната система Track Guide III и Система за автоматично управление, с монтиран фрикционен мотор на волана – модел Esteer на немския производител Muller Elektronik. От Универсал НВГ подчертаха, че използването на тези Автоматични системи за управление при торене и пръскане, значително е намалило разходите им тъй като работят с точност до 10-15 см.
 
 
Венцислав Георгиев, Управител на фирма Универсал-НВГ, сподели пред Трактор.БГ и Промоционалните активности на Автоматичните системи за управление, като загатна и част от бъдещите промоции, които ще предложи фирмата за сезон 2016: „Промоцията, която предлагаме в момента, е Система за автоматично управление модел Esteer, с монтиране на фрикционен мотор към волана всяка машина независимо от марката и годината на производство, с 12 месеца безплатен RTK сигнал и с изкючителна точност на работа до 2 см. Промоцията е валидна до 31 март.
 
 
През тази година ще инициираме още няколко сезонни промоции на Muller Elektronik, като лятото ще насочим вниманието си и ще предложим на нашите клиенти промоционално оборудване със Системи за автоматично управление на комбайни, с точност до 10-15 см, напълно достатъчна за този вид обработка, а за сеитбата на есенници ще предложим на клиентите си Автоматични системи за управление със сигнал Terra Star, които са с точност до 5-10 см – като допълнително изискване към есенната сеитба.“

 
Повече информация за продуктите и промопакетите на Универсал-НВГ можете да получите на интернет страницата на компанията: Универсал-НВГ , да разгледате и да поръчате онлайн на www.shop.universal-nvg.bg, както и да се свържите с търговските им консултанти на телефон на тел: 0887227460.
 
 
© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!