Универсал НВГ показа на полето земеделска техника за сезон Пролет 2016 (СНИМКИ)

  • 05.01.2022 6:38
  • 3184
  • 0
  • Новини
Универсал НВГ показа на полето земеделска техника за сезон Пролет 2016 (СНИМКИ)
Полева демонстрация на селскостопанска техника за пролетната кампания с марките Amazone, Grim, Potila представиха пред земеделски производители от Универсал НВГ.
 
По време на демонстрацията акцент беше поставен на сезонните машини, използвани в пролетните обработки. Първа в полето работи торачката Amazone ZA-TS 3200 с възможност за разхвърляне на тора до 54 метра, позволяваща много висока скорост на работа – до 20-25 км/ч, което я прави изключително производителна. Amazone ZA-TS е оборудвана с дискове TS 3, които при оптимални условия позволяват производителност от 500 дка на час.

 
Николай Върбанов – собственик на Универсал- НВГ, представи пред фермерите финландските култиватори Potila като акцентира на модела Potila Master Pro 800. Той е с работна ширина 8 м., разстояние между работните органи 7 см и усилени S-образни работни органи с размери 11х 45 мм. Новост при модела са двата подравнителя – преден и заден, които спомагат за отличната работа на култиватора и равномерното покритие на терена. Пружинните разрохвачи, позиционирани в задната част на култиватора, позволяват на по-едрата почва да остане отгоре, за да се избегне образуването на почвена кора, което улеснява слизането в дълбочина 5-6 см., където са самите семена.
 
 
В полето работни възможности показа и пръскачката Grim GP Maxi 3100, оборудвана с най-новите дюзи на немския производител Lechler – IDTA, които спечелиха медал на изложението Агритехника 2015 в Хановер. Дюзите IDTA са асиметрични двойноплоско пръскащи дюзи като при тях факела на пръскане е концентриран 60 % в предната част на дюзата и 40 % в нейната задната част. Ъгълът на пръскане в предната част е 120 градуса, а назад е 90 градуса, което спомага за оптималното повърхностно покритие на растенията и води до отличен краен резултат.

 
По време на демонстрацията Универсал НВГ представи и нова технология за листно азотно торене , съвместно с агрономи от фирма Суммит Агро. Този вид тор представлява смес между урея и алдехид, което автоматично предотвратява появата на всякаква фитотоксичност и практически не се измива. Може да стои до 5 седмици върху листата без опасност от прегаряне на посева.
 
 
Друг акцент по време на демонстрацията бяха трактора Claas Axion 850, оборудван с Навигационната система Track Guide III и Система за автоматично управление, с монтиран фрикционен мотор на волана – модел Esteer на немския производител Muller Elektronik. От Универсал НВГ подчертаха, че използването на тези Автоматични системи за управление при торене и пръскане, значително е намалило разходите им тъй като работят с точност до 10-15 см.
 
 
Венцислав Георгиев, Управител на фирма Универсал-НВГ, сподели пред Трактор.БГ и Промоционалните активности на Автоматичните системи за управление, като загатна и част от бъдещите промоции, които ще предложи фирмата за сезон 2016: „Промоцията, която предлагаме в момента, е Система за автоматично управление модел Esteer, с монтиране на фрикционен мотор към волана всяка машина независимо от марката и годината на производство, с 12 месеца безплатен RTK сигнал и с изкючителна точност на работа до 2 см. Промоцията е валидна до 31 март.
 
 
През тази година ще инициираме още няколко сезонни промоции на Muller Elektronik, като лятото ще насочим вниманието си и ще предложим на нашите клиенти промоционално оборудване със Системи за автоматично управление на комбайни, с точност до 10-15 см, напълно достатъчна за този вид обработка, а за сеитбата на есенници ще предложим на клиентите си Автоматични системи за управление със сигнал Terra Star, които са с точност до 5-10 см – като допълнително изискване към есенната сеитба.“

 
Повече информация за продуктите и промопакетите на Универсал-НВГ можете да получите на интернет страницата на компанията: Универсал-НВГ , да разгледате и да поръчате онлайн на www.shop.universal-nvg.bg, както и да се свържите с търговските им консултанти на телефон на тел: 0887227460.
 
 
© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!