Универсал НВГ внася GPS системи за фермерите

Универсал НВГ внася GPS системи за фермерите

Долнооряховската фирма Универсал НВГ, известна с дистрибутирството си и лицензирания сервиз на Claas, стана официален вносител на навигационни GPS системи на немската фирма Mueller Elektronik. Навигационните системи имат широко приложение в селското стопанство в Западна Европа и отскоро започнаха да навлизат активно и на българския пазар.

Първият модел, който Универсал НВГ пусна на нашия пазар е
Track-Guide -лесна за работа навигационна GPS система от ново поколение, предназначена за нуждите на селското стопанство. Тя помага на водача на машината да избягва пропуски и презастъпвания в зависимост от ширината на използвания инвентар и му показва в каква посока се отклонява от правата линия.

Водачът е навигиран от цветен дисплей. Голямо преимущество е менюто на  БЪЛГАРСКИ език. Монтажът става бързо и лесно, без значение на каква машина ще бъде. Навигационната система позволява работа в два режима: Паралелно (успоредни линии) и Контур (неправи линии). Снабдена е с памет за съхраняване на вече минатите площи. Това позволява прекъсване на работата на едно поле и преминаването към друго без загуба на данни.
При необходимост водача може да се върне към вече обработено поле, за да продължи своята работа след няколко дни от където е спрял. Има възможност за поименно запаметяване на инвентара, с който се работи и данните за него (напр. име, вид, работна ширина и др.). Друго много голямо предимство е, че водачът може да работи дори през ноща или в мъгла, когато видимоста е минимална.