Устройство "Човешкият фактор" ще представи Argo Tractors на EIMA 2016 в раздел "Технически иновации"

  • 30.05.2020 23:34
  • 1527
  • 0
  • Новини
Устройство "Човешкият фактор" ще представи Argo Tractors на EIMA 2016 в раздел "Технически иновации"
Нововъведението "Човешкият фактор" представлява нов софтуер, разработен от Agro Tractors, съвместно с Политехническия университет в Милано. Иновацията ще бъде представена на международното изложение в Болоня, Италия EIMA 2016 в зоната с експонати за Техническа иновация 2016.
 
Конструирано първоначално за серията Х7 на McCormick, в последствие достъпно и за сериите McCormick Х6Х8 и Ландини сериите и 7, новото устройство на Argo Tractors позволява на оператора да оптимизира незабавно и по лесен начин стила си на управление, благодарение на иидентификацията на три параметъра: комфорт, сигурност и икономичен работен процес.
 
На борда на трактора системите засичат поведението на оператора чрез серия от компоненти, включващи сензори, контролно табло, система за експорт на данните към отдалечен сървър и операторски интерфейс. Системата анализира стила на оператора на трактора напр. по време на движението при транспорт на товари. След това сензори пренасят информацията към централна база данни, която детайлизира функционалното състояние на машината, както и реакциите на водача във всяка ситуация. Тези данни незабавно биват обработени и сравнени с предварително заложени теоретични оптимални параметри. На оператора системата предлага съответно поведение на управление, което ако той приеме и активира, му дава възможност да спести време и гориво. 
 
 
Софтуерът на Argo Tractors анализира данните от управлението на трактора и на база на този анализ съобщава дали оператора е достигнал оптималната си работа. Ако системата засече небалансирано съотношение между сигурност, комфорт и икономичен работен процес или агресивно поведение на водача и грубо управление на машината например, софтуерът предприема действия. Използвайки цветна сигнализация и три ясни процентни величини на дисплея в кабината на трактора, софтуерът „предлага“ начини за подобряване на параметрите на управление и оптимизация на стила на оператора. Целта е да се насърчава оператора да постигне оптимален стил на управление, благодарение на цялата обобщена и бързо достъпна, обработена информация на базата на количествени данни, получени чрез алгоритъм. Данните са независими от външни фактори, като тип настилка на пътя, вида на прикачния инвентар или механичните състояния на двигателя.
 
Благодарение на "Човешкият фактор", операторът бива подпомогнат в процеса по непрекъснато подобряване на своя стил на управление. Тази дейност също е в състояние да се възползва от принципите на действие на "Кайзен" организацията, въведена от Argo Tractors. Нейната цел е непрекъснато подобряване на качеството на произвеждания продукт. 
 
В същото време, иновационната система не просто се намесва при действията на водача. Тя позволява на всички данни и изчисления да бъдат предадени синтезирано към мениджър на машинния парк в реално време. В този случай, софтуерът става инструмент за управление, който може да подобри уменията на оператора, оптимизира разхода на гориво и удължи жизнения цикъл на трактора.

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!