В София представят официално новия Управителен Съвет на БАТА АГРО

В София представят официално новия Управителен Съвет на БАТА АГРО

В София днес представят официално новия Управителен Съвет на БАТА АГРО.

 

Както Трактор.БГ първи писа преди повече от месец, Управителят на фирма Оптиком ООД Веселин Генев е новият председател на Българската асоциация на търговците на агротехника (БАТА АГРО). Решението беше взето на заседание на Управителния съвет на БАТА, след изтичането на мандата на досегашния председател Христофор Бунарджиев.

 

В състава на Управителния съвет влизат: Тодор Николов (Ванто Трейд Ауто АД); Георги Богоев (Рапид КБ); Димана Страхинова (Фермер 2000 АД) и Стефан Христов (Мегатрон ЕАД).

 

Веселин Генев е управител и съдружник на страрозагорската фирма Оптиком ООД, създадена през 1991 г. Фирмата е изключителен дистрибутор за България на комбайни Laverda, трактори и товарачи - JCB и Landini, сеялки и почвообработваща техника Monosem, Sulky и др. До момента Генев беше член на УС на асоциацията. Колегите му го определят като прям и директен човек, заслужил доверието на клиенти и партньори. Женен е, с две деца.

 

БАТА АГРО обединява фирми, оторизирани от водещи световни производители на земеделска техника за внос и дистрибуция на самоходна и прикачена агротехника на територията на България. Създадена е през 2005 г. и днес обединява най-големите фирми в бранша, които осъществяват 85 % от вноса на земеделска техника в България. Асоциацията е инициатор и организатор на най-голямото изложение за земеделска техника в страна БАТА АГРО, което се провежда през последните 3 години всеки Май месец в Стара Загора. УС на БАТА Агро е обсъдил изложението БАТА Агро 2014 да се проведе в края на месец Август 2014 ( 24.08-29.08.2014 ).