Vaderstad е поискала рекордните 11 международни патента през 2013 г.

Vaderstad е поискала рекордните 11 международни патента през 2013 г.
Väderstad е на впечатляващото 24-то място в списъка на шведските компании, кандидатстващи за международни патенти.  Според Световната организация за интелектуална собственост, през 2013 година компанията Väderstad кандидатства за 11 патента, съобщиха от Тайтън Машинъри България - официален вносител на марката почвовобработваща техника Vaderstad за България.
 
Списъкът се оглавява от търговските гиганти Ericsson, SKF и Scania. 
 
"Впечатляващо е, че сравнително малка компания като Väderstad за разработване, производство и продажба на селскостопанско оборудване е на  24-то място в списъка", каза Кристер Старк, президент на Съвета на директорите на Väderstad. 
 
Ола Бистрьом, Директор Патенти във Väderstad заяви, "Кандидатстването за патенти за изобретения, които могат да подобрят и улеснят ежедневието на фермерите е голям приоритет за нас, често чрез рационализиране на технологии за обработка и подобряване на рентабилността".
 
"Досега през 2014 сме кандидатствали за патенти за 8 нови изобретения. Средният брой за изминалото десетилетие е около 10 на година. Но, броят може да се променя през годините, в зависимост предимно от етапа на развитие на нашите проекти. Потенциалът за иновации също варира с проектите. Освен това, през 2014 година бяхме малко по-ограничени поради преобладаващия икономичен климат", обясни Ола Бистрьом. 
 
"Друг аспект, който според мен е окуражителен е, че нашето портфолио от патенти разполага с много повече изобретатели в сравнение с много наши конкуренти, което означава, че имаме възможността да продължим да бъдем иновативни в бъдеще", каза Ола Бистрьом. 
 
Дозиращият апарат Gilstring
 
Едно от многото изобретения на Väderstad е дозиращия апарат Gilstring, сърцето на сеялката Tempo. Tempo използва положителното налягане в дозиращия апарат, за да изпраща семето на кратко разстояние с висока скорост. Тази функция се нарича PowerShoot. Бързото действие намалява чувствителността към вибрации и наклони и позволява точността на сеитбата да се поддържа.