Vaderstad отчетоха 20000 произведени сеялки от серията Rapid

Vaderstad отчетоха 20000 произведени сеялки от серията Rapid

 

Vaderstad отчетоха 20 000 произведени сеялки от серията Rapid.

 

Сеялката Vaderstad Rapid 400 C, която бе двадесетхилядна поред, бе продадена на фермерът от Дания - Крисчън Мортенсен.

 

Заедно с новата сеялка земеделецът получи и гравирана кристална купа с логото на Vaderstad.

 

"Огромният производствен капацитет и изключително ниските експлоатационни разходи са основните причини да избера отново - Vaderstad", заяви Мортенсен по повод втората сеялка Vaderstad , с която се сдобива.

 

Vaderstad започват производството на легендарната серия сеялки Rapid през 1990-а година. Заводът има 125 служители, а произведените сеялки намират пазар в 35 държави.

 

 

От тази година всички модели сеялки Vaderstad от новата серия Rapid имат нова функция, а именно опцията за хидравлично коригиране на дълбочината на засяване. Работната дълбочина може да се коригира директно от кабината на трактора.


Възможността за използването на тази функция е придружена със системата Interactive Depth Control (Интерактивен контрол на дълбочината). Това позволява корекция на дълбочината от кабината  по време на работа и с незабавен ефект. Така се осигурява по-точна работа при различните почвени условия. Системата позволява да се променя дълбочината в много малки интервали и прави сеялките Vaderstad уникални по отношение прецизността на работа.

Хидравличната система позволява лесно, бързо и точно регулиране на дълбочината на работа по цялата работна ширина на машината. Регулацията се контролира от централния цилиндър, а цилиндрите по крилата следват зададената дълбочина с точност до милиметри. Хидравличната система е изцяло автоматична – всяко повдигане на секциите, както и калибрирането се извършват автоматично.


С едно натискане на бутон от таблото за управление в кабината се активира функцията за настройка на дълбочината. Дълбочината може да се променя с точност до един милиметър. След като веднъж е зададена дълбочината, централният цилиндър се заключва в съответната позиция посредством хидравличните клапани. Това прави системата много сигурна, без риск от нежелани, внезапни промени дълбочината на засяване.

Пълна техническа информация и цени за новите сеялки Vaderstad, можете да получите от официалния вносител за България - Тайтън Машинъри България АД.