Vaderstad прави значителни инвестиции в оборудване и логистика през това лято

Vaderstad прави значителни инвестиции в оборудване и логистика през това лято

Väderstad – един от водещите световни производители на сеялки и почвообработваща техника, увеличава значително производството през 2013 г., за да отговори на нарастващото търсене на продуктите си. Общо SEK 150 милиона (шведски крони) са инвестирани към днешна дата. Тези инвестиции са част от стратегията на компанията за растеж за предстоящите години. Това съобиха от Тайтън Машинъри България, официален вносител на Väderstad.
 
За фабриката на Väderstad, това означава нов вътрешен логистичен център, нов голям 3D лазерен робот за тръби, ново автоматично оборудване за заваряване и обработване на изсяващите секции на сеялката Tempo.

“Това е първият път когато компанията инвестира толкова много в производството за една година. Промените са съществени за отстраняване на забавянето в притока на производство и за бъдещо производство на новата сеялка Tempo от Väderstad, проектирана за сеитба на царевица”, каза Андреас Старк (Andreas Stark), Продуктов директор за Väderstad.    

“Тези инвестиции включват нов вътрешен логистичен център за производство, нов 3D лазер за рязане на тръби, обновяване на отдела за пръскане и ново автоматично оборудване за заваряване и обработване на изсяващите секции на сеялката Tempo”, обясни Андреас Старк (Andreas Stark).

Вътрешен логистичен център за производство на площ от 6,000 квадратни метра е единствената най-голяма инвестиция за 2013 г. Центърът е с двоен капацитет на съществуващата система за логистика.

Ние градим за бъдещето. Новият център може да доставя продукция за няколко предстоящи години" каза Томас Елиасон (Thomas Eliasson), ръководител на проекта за логистичния център.