Vaderstad презентира нови почвообработващи машини Carrier L и Carrier XL (СНИМКИ)

Vaderstad презентира нови почвообработващи машини Carrier L и Carrier XL (СНИМКИ)

Шведската компания Vaderstad презентира два нови модела на почвообработваща техника на полетата във Вaдерщад, Швеция, където присъства и екип на Трактор.БГ. Новият почвообработващ комплекс Vaderstad Carrier L има дискове с диаметър 51 см, а по-големият Carrier XL -  61 см. Дисковете са с назъбени ръбове и ситема за разрязване на твърда почва и растителни остатъци - TrueCut. Ттова прави Carrier L и XL незаменими в обработката на полетата и  с подобрените си технически характеристики успяват да обработят изключително големи количества растителни останки след жътва. Тези два модела са предназначени да отговорят на потребностите на българските фермери за дълбока и висококачествена почвообработка.

 

Carrier L и XL се предлагат с работна ширина 4.25, 5.25, 6.25 и 8.25метра, които са абсолютно нови за пазара на селскостопанска техника. Едно от най-голямото преимущество при тези нови модели е, че земеделските стопани могат да променят размера на дисковете и да превърнат Carrier L в Carrier XL и обратното.

 

Vaderstad XL


 

Новите модели Vaderstad Carrier са с напълно иновативно окачване на транспортните колела, което прави почвообработката много по-лесна и улесняват маневреността на машината. Транспортните колела могат да бъдат свалени надолу в полето, което прави машината много маневрена. Колелата могат да бъдат свалени също така и в кални полета или за по-плитка култивация. С новите дискове фермерите могат лесно да настроят работна дълбочина на култиватора от кабината.

 

"През целия работен процес на развитие на Carrier L и XL, акцентът беше поставен върху гъвкавостта, устойчивостта и ниските експлоатационни разходи. Транспортната широчина от 3 метра и 4 метра височина са изцяло уникални за почвообработваща техника с работна ширина от над 8 метра ", каза Крисчър Старк, председател на Управителния съвет на Väderstad.

 

Vaderstad Carrier XL

 

"Уникалното за семейството на Vaderstad Carrier е, че те могат да бъдат оборудвани с новите ножове с кръстосан ъгъл на атака CrossCutter Knife или Crossboard. Освен това, тези предни инструменти са взаимозаменяеми. Това означава, че Vaderstad Carrier може да бъде оборудван за работа в тежки условия на почвообработка при поле със слама непосредствено след комбайна или за ефективно изравняване и разораване на почвата", заяви Магнус Самюелсън, Маркетинг Мениджър за Vaderstad Carrier.

 

Българските фермери ще могат да се запознаят с иновативната почвообработваща техника на Vaderstad за сезон 2015 от Официалния дилър - Тайтън Машинъри България.

 

ОЧАКВАЙТЕ ВИДЕО !

 

© 2014 снимки : Трактор.БГ

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!