VADERSTAD пусна на пазара новия култиватор Carrier 925

VADERSTAD пусна на пазара новия култиватор Carrier 925

Агрегатът Carrier на VADERSTAD с работна ширина от 9,25 м, е оборудван  с вграден кросборд за равнене и е проектиран да работи, както като предсеитбен така и като стърнищен култиватор.

Култиваторът Carrier 925 тежи приблизително 10 тона и има същия механизъм на сгъване като версията с работна ширина от 12,25 м. Работата на конусовидните дискове осигурява натиск от 135 кг.

Кросбордът за равнене и подготовка на сеитбеното легло се състои от извити стоманени остриета, свързани в стабилизираща щанга, които имат за цел да раздробят едрите груби буци. Пластините, разположени под ъгъл в края на остриетата, лесно могат да бъдат заменени при износване.

Друга интересна новост при Carrier 925 е, че дълбочината на работа се регулира електронно. Това означава, че когато по време на работа поради неравен терен предварително зададената дълбочина се наруши, операторът може директно от кабината да я коригира хидравлично. Също така при обработка на стърнище кросборда се сгъва без да възпрепятства работата.

Стоманените валяци с диаметър 600 мм притъпкват и разпределят равномерно растителните остатъци в почвата. Гумените тампони, използвани при окачване на валяците към рамата, способстват за удължаване на екслоатационния живот, както на рамата така и на валяците. Валяците са с 50 см по-широки от работната ширина на дисковете, което способства за осигуряване на по-доброто изравняване.

 

За допълнителна информация: Римекс 1 Холдинг ЕАД; 02/971 35 25

www.rimex.bg

[email protected]