Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Vaderstad Tempo постави рекорд по сеитба на слънчоглед (ГАЛЕРИЯ)

Vaderstad Tempo постави рекорд по сеитба на слънчоглед (ГАЛЕРИЯ)

Сеялка Vаderstad Tempo постави рекорд при 24-часова сеитба на слънчоглед като постигна и рекордна максимална скорост от 22 км/час. 12-редовата сеялка Vaderstad Tempo, която работи в комбинация с трактор Case IH Magnum 340, зася 3060 дка със слънчоглед в стопанството на фирма Агротрейд Комерс. За сеитбата бяха изполвани 1 100 кг семена.

Рекордът се проведе на 3 и 4 април в землището на село Комарево, област Плевен и беше организиран от Тайтън Машинъри България АД, официален представител на бранда Vaderstad за българския пазар.  „Постижението, което направихме за последните 24 часа е 3060 дка засети със слънчоглед. Толкова се гордея с всички вас и искам да благодаря на Тайтън Машинъри, че направиха този рекорд възможен“, каза Лине Старк, Мениджър Комуникации на Vaderstad.

12-редовата сеялка Vaderstad Tempo e навесна машина с твърда рама. Сеялката работи при 70 см. междуредово разстояние. Бункерите за семена са с вместимост 70 литра.

„Сеялката  Vaderstad Tempo е скъпа технология за крупните земеделски производители, която обаче постигна по-добри резултати от 24-метрова сеялка на конкурентни производители. Така при избора на по-скъпа машина крупните фермери правят най-нисък инвестиционен разход заради високата производителност“, коментира Румен Лазаров, Изпълнителен директор на Тайтън Машинъри България.  Тракторът, с който работи сеялката –  Case IH Magnum 340, с мощност 340 к.с., беше оборудван със система за автоматично водене на трактора с точност 2,5 см.

„Тайтън Машинъри България за пореден път доказа, че е компания номер едно на пазара на земеделска техника – с това, че предлагаме най-качествената техника и технологии за прецизно, рентабилно и високопроизводително земеделие“, коментира Димо Димов,продуктов мениджър за Vaderstad.


© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!

Коментари
Иртем
на 05.04.2014 19:22:47
Нека изчакат да поникне и тогава да подскачат... ...С 22 км./ч е невъзможно да се сее равномерно..
Stalin
на 07.04.2014 09:44:51
Ще видим какво и как ще поникне след две седмици - тогава ще говорим за рекорд!
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug