Vaderstad въведе електронна система за управление на налягането при култиватори

Vaderstad въведе електронна система за управление на налягането при култиватори

 

Шведската компания Vaderstad въведе нова електронна система за управление на налягането, което оказват култиваторите върху обработваната почва. Подобрението се отнася за култиваторите, агрегатирани към популярната серия сеялки Seed Hawk .

 

Новата Control Section система се управлява електронно от кабината на трактора и позволява настройки на 20 различни степени на налягане на култиватора. С въвеждането на тази иновация, зърнопроизводителите ще имат възможността да извършват по-прецизна сеитба, най-вече по отношение на дълбочината на изсяване.

 

По-старите модели на Vaderstad Seed Hawk„ които не са оборудвани с тази система, могат лесно да бъдат надградени с нея. Самата система може да бъде използвана и за презцизиране на торене и работа само с култиватор.

 

От 2011-а година сеялките Vaderstad Seed Hawk са оборудвани и с нова метрична система за по-прецизно изсяване на семената. Тя е изключително стабилна и надеждна и осигурява разход от 1 кг. семена на хектар. Новата метрична система се задвижва независимо от електромотор, който има ниски и високи предавки и позволява избор за работа, в зависимост от размера на семената. Метричната система е с анти-корозионно покритие и може да се ползва и за прецизно отчитане разхода на торове.

 

 

Друга новост в последните модификации на Vaderstad Seed Hаwk са подсилените ножове, осигуряващи леглата за поставяне на изкуствен тор. Подобрените ножове могат да бъдат монтирани лесно и на по-старите модели Seed Hawk.

 

 

Друга новост при най-новата серия сеялки Vaderstad Seed Hawk са новите по-масивни гуми. Те позволяват по-висока товароносимост, при минимизирано утъпкване на почвата. Отлично се представят и в по-влажни почви.

 

 

И не на последно място е и промяната в структурата на изсяващите маркучи на сеялката. Вече те са с UV защита срещу увреждане и напукване след продължително излагане на слънчевите лъчи.

Vaderstad Seed Hawk се предлага на българския пазар от официалния вносител за България - РИМЕКС 1 ХОЛДИНГ, във варианти с 4, 6 и 8 метра работна ширина и 25 см. междуредие.

 

© 2011 tractor.bg