Väderstad WideLining получи награда за иновации

Системата за изсяване бе отличена със сребърен медал на наградите на Агритехника 2019

Väderstad WideLining получи награда за иновации

Иновативната система за изсяване Tempo WideLining спечели сребърния медал за иновации на наградите на Агритехника 2019.

 

Как да изберете своята сеялка Tempo?
 

Väderstad WideLining е първата система в света за релсова сеитба, която не намалява драстично добива на царевица. 

 

„Изключително сме горди с това отличие. Tempo WideLining е важно нововъведение, което подобрява нашата сеялка Tempo и осигурява на клиентите ни още един добър инструмент за потенциално увеличение на добива,“ каза Матиас Ховнерт, старши вицепрезидент „Глобaлни продажби и маркетинг“ във Väderstad. 

 

WideLining позволява разпръскването на течен тор при поникнали силажни царевични култури, без да се намалява потенциалът за добив на полето.

 

„Вместо да се подготвят релсите за пръскачката, като се изключат изсяващи секции, WideLining автоматично променя междуредовото разстояние на сеялката. По този начин WideLining прави възможно пълното засяване на всички секции, като добивът от полето остава висок,“ обясни Йорген Дал, търговски продуктов мениджър на сеялки във Väderstad.

 

При създаването на релси, които пръскачката след това ще използва, системата WideLining автоматично регулира междуредовото разстояние на Tempo, за да се създадат две релси за гуми с ширина 1050 мм. 

 

„Релсите се създават чрез хидравлично регулиране на четири изсяващи апарата върху рамата на сеялката. По този начин разстоянието между редовете между изсяващите секции в близост до релсите от 1050 мм ще се промени от 750 мм на 600 мм. Това е приемливо разстояние, което позволява да се поддържа високо ниво на добив при силажни царевични култури,“ допълни Йорген Дал. 

 

Изцяло новата система WideLining ще бъде представена за първи път на селскостопанското изложение Агритехника през ноември 2019 г. в Хановер, Германия. Технологията WideLining ще се предлага за гъвкава високоскоростна сеялка Väderstad Tempo V 6-12 от втората половина на 2020 г.
 

Повече данни за машините, аксесоарите към тях и детайлна информация, може да получите от официалния вносител Тайтън Машинъри България ЕАД на *4040.