Valtra отчита сериозен интерес към своята нова N серия трактори

Valtra отчита сериозен интерес към своята нова N серия трактори

Финландският производител на трактори Valtra, част от световната група AGCO, който представи своята трета генерация N серия колесни трактори в края на 2011 година, отчита сериозен интерес от страна на фермери, както и общини за пътна поддръжка.

 

Подобренията в новата версия са предимно в кабината и комфорта на оператора. Те обаче се осигуряват от новата HiTech 5 степенна трансмисия, гарантираща изключително лесно и комфортно управление.

 

Трансмисията е PowerShift, изцяло роботоризирана, като предавките се превключват чрез копчета.

 

Софтуерните програми на трансмисията превключват автоматично предавките взависимост от оборотите на двигателя, дори в рреверсивен режим. Ако трактористът натисне спирачката при скорост под 10 км/ч или обороти под 1000/мин, системата временно превключва предавките към по-ниска позиция.

 

Хидравличната помпа е с отворен център и има капацитет от 73 л/мин. , като от Valtra предлагат и опция за помпа с капацитет 90 л/мин.

 

Новата N серия трактори Valtra имат четири хидравлични клапана на задната навесна система и два клапана на предния навес.

 

Двигателите, от цялата нова N серия са 4 целиндрови, със система SCR с използване на AdBlue и с мощност:

- Valtra N 163, Versu, Direct - 171 к.с. (700 Nm)
- Valtra N 143, HiTech,Versu, Direct - 160 к.с. (650 Nm)
- Valtra N 123, HiTech, HiTech 5 - 143 к.с. (560 Nm)
- Valtra N 113, HiTech, HiTech 5 - 130 к.с. (530 Nm)

 

Valtra N 163, който е най-мощния 4 цилиндров трактор в Света. Той се предлага във варианти с безстепенна трансмисия Direct или многостепенна - Versu. Номиналната мощност на този трактор е 163 к.с., а максималната достига 171 к.с.

 

Valtra HiTech 5

 

Подобрения дизайн в предницата на трактора, позволява по-добра видимост от кабината, както и по-добро осветяване с новите фарове, когато е тъмно. Освен това, новата предна част дава възможност за по-голям ъгъл на завиване на гумите и по-малък радиус при обръщане посоката на движение.

 

Капацитетът на горивния резервоар при новата N серия е увеличен до 230 литра. Друга новост е и опционалната предна навесна система LH LINK.

 

Новата N-серия трактори Valtra се произвежда серийно със заготовка за автоматично-управление чрез сателит с точност до няколко сантиметра, която се съчетава със заводската тракинг система AGCOMMAND. Тя дава и събира данни за местоположението на машината, както и за работата на основните агрегати в нея.

 

Повече информация за новите модели трактори Valtra може да получите от официалния вносител за България фирма Варекс ООД.