Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Valtra показа уникален трактор с биогаз и SCR дизелов двигател

Valtra показа уникален трактор с биогаз и SCR дизелов двигател

Valtra Biogas

Финландския производител на трактори Valtra, показа в рамките на изложението Агритехника 2011, уникален трактор работещ с биогаз и 6 цилиндров SCR дизелов двигател.

 

Моделът T 133 на Valtra работи едновременно с биогаз и с дизел. В режим на биогаз, около 83% от мощността идват от него, а едва 17% от дизелово или биодизелово гориво.

 

Технологията е такава, че е необходимо минимално количество дизел, което да нагнети биогазта в цилиндрите на трактора.

 

В дизелов режим, трактора работи като стандартен дизелов трактор. Освен с биогаз, трактора може да работи и с нормален газ за автомобили.

 

Към момента SCR технологията при дизела покрива еко-нормите Tier 3b, но Valtra разработват и комбинираната технолгия с газ, която да отговаря на по-строги изисквания за екология в бъдеще.

 

Разходите за гориво, при използване на този трактор с биогаз могат да бъдат сведени до 40% в сравнение с конвенционален дизелов трактор.

 

Резервоарите, в които се съхранява газа са поставени на защитено място в трактора и събират 170 литра газ при налягане от 200 Br. Това гориво е достатъчно за 3 до 5 часа работа в полето. Резервоарът за дизел пък е с капацитет 165 литра, а този за AdBlue - 27 литра.

 

Valtra T 133 SCR Dual Fuel
максимална мощност в режими „Дизел" и „Биогаз" : 104 kW / 2000 об.мин.
допълнителна мощност с Boost : 112 kW / 2000 об.мин.
Макс.въртящ момент580Nm/1500 об./мин.

 

Официален вносител на тракторите Valtra за България е фирма ВАРЕКС ООД.

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug