Варекс ООД представи новата серия самоходни пръскачки Challenger RoGattor 600

Варекс ООД представи новата серия самоходни пръскачки Challenger RoGattor 600

Фирма Варекс ООД, официален вносител на Challenger за България, представи на полева презентация край Велико Търново, най-новата серия самоходни пръскачки Challenger RoGattor 600.


За нуждите на едрите зърнопроизводители, тези пръскачки съчетават в себе си редица иновации, като се започне от специалното шаси и се стигне до новаторските системи за прецизно пръскане.


Пред насъбралите се фермери в землището на земеделеца Младен Милков, бяха демонстрирани две пръскачки от най-големия модел - RG655B. Пръскачките са с обем на резервоара за препарат - 6000 литра и се задвижват от супер икономични 7,4 литрови дизелови двигатели AGCO SISU Power с мощност 243 к.с.


Новият самоходен RoGattor е оборудван с 6000 литров резорвар за препарат и има 36 метрови пръскащи щанги. Освен задвижването 4х4 , то тук имаме и напълно независимо окачване на всяко колело , както и уникално хидравлично управление на работната височина, чрез което се постига отлична стабилност.

 

Революционното шаси на една греда предоставя изключителна стабилности маневреност, като същевременно оптималното разпределение на тежестта осигурява минимално уплътняване на почвата.

 

По време на демонстрацията, фермерите се убедиха в точността на пръскане на пръскачките, която е постигната благодарение на новата авангардна конструкция и позициониране на разпръскващите рамена.

 

Пръскачките показаха на полето дладко движение и безупрична маневреност, което от Challenger са постигнали с патентованото напълно независимо окачване Opti Ride.

Работната височина на машината може да бъде вдигана и сваляна от кабината, за да увеличи максимално стабилността и да сведе до минимум щетите по реколтата.

 

За прицизния контрол на пръскащите щанги, машината е оборудвана с GPS навигация Topcon. Тя може да контролира работата на пръскащите секции, както и нормата на пръскане. Естествено включва всички стандартни GPS функции за позициониране и т.н.

 

От направената демонстрация стана ясно, че определено това е машина за професионалистите в земеделието, които обработват големи площи със зърнени култури.

 

Търговският директор на фирма Варекс сподели пред събралите се фермери, че от както са в България и работят, презентираните две пръскачки по обобщени данни за 10 часов работен ден пръскат около 3000 дка.

 

Той подчерта, че тези няколко години фирма Варекс е изградила търговско-сервизен комплекс на магистрала Тракия до град Пловдив, който обслужва Южна България, като в рамките на тази година предстои изграждането на търговско сервизен комплекс в гр. Русе, който ще обслужва Централна и Северна България.

 

Challenger Rogattor655B

 

 

Challenger Rogattor 655B

 

Очаквайте детайлно видео-представяне на всички нововъведения в Challenger Rogator 600

 

© 2012 текст и снимки Tractor.BG