Варекс показа комплексна работа в полето с Challenger, Laverda и MF (ВИДЕО)

Варекс показа комплексна работа в полето с Challenger, Laverda и MF (ВИДЕО)

Кампанията Field Days, която се превърна в запазена марка на фирма Варекс с полеви демонстрации на земеделска техника в цялата страна, приключи успешно и за 2014 година.

Стотици фермери гледаха на живо в полето демонстрации на земеделските машини, които Варекс предлага в България. А от тази година те са наистина много  - гумено верижни трактори, комбайни и самоходни пръскачки Challenger, колесни трактори и комбайни Massey Ferguson, комбайни Laverda... До тях се нарежда и прикачният инвентар за авангардни почвообработки Great Plains Simba, конвенционалните плугове Goizin, както и надробителната техника Seppi M.

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:



Последните две демонстрации от Varex Field Days се проведоха в Северна България. В село Беловец край Кубрат и в нивите на земеделска кооперация Черно море край Балчик събралите се земеделски производители гледаха жътва с комбайн Challenger 647 C – 5-сламотръсен комбайн с двигател AGCO – 243 к.с.  



„Тази година имаме нова придобивка – купихме си нов комбайн от фирма Варекс – а именно комбайн Challenger, с който вече имаме около 2,5 хил. дка жътва тази година. Много сме доволни от машината – тя е последна дума на техниката във всяко едно отношение, така че и от реколтата, и от машината сме доволни!“, разказа пред Трактор.БГ Лютфи Дахилов, арендатор с 8 хил. дка в с. Беловец.

Големият акцент в демонстрациите Varex Field Days 2014 беше поставен на най-новата марка трактори в портфолиото на Варекс - Massey Ferguson. На полетатa в Северна България работиха четири модела от 76-та серия - 7614, 7618, 7620, 7626. Мощността на тракторите е от 140 до 260 к.с. - универсални машини за всякакъв тип обработки на полето. Съществено преимущество на серията 7600 е трансмисията Semi PowerShift, с която са оборудвани всички трактори от марката. Това, което отличава тракторите от марката Massey Ferguson е по-голямата колесна база, също така високата товароносимост на задната навесна система.

 



На двете полеви демонстрации Варекс показа голямо разнообразие на земеделска техника:„Демонстрирахме почти пълния арсенал с техника, която фирмата предлага на българския пазар – стартирахме с конвенционална технология  - колесен трактор Massey Ferguson с плуг, продължихме с два гумено-верижни трактора Challenger серия 700 и 800 с мултифункционален култиватор и продълбочител на Great Plains. Показахме колесни трактори Massey Fergusоn с култиватори Great Plains и накрая завършихме с две самоходни пръскачки Challenger”, обясни Филип Лазаров, Търговски директор на Варекс ООД

Пръскачката Challenger RoGator 655 C е с мощност 240 к.с.  и двигател AGCO Power. Окачването на 36-метровите алуминиеви щанги е Optiright, което позволява максимално гладко движение на разпръскващите криле. Щангите са снабдени със система за автоматично регулиране – Autolevel.
 


На последната демонстрация край Балчик комбайн Laverda M300 жъна пшеница, оборудван с хедер 5,40 м. Варекс е официален вносител на комбайните Laverda от края на миналата година. А с придобиването на правата и върху Massey Ferguson тази пролет, фирмата се превърна в единствената на българския пазар, която предлага 4 бранда на AGCO - Laverda, Challenger, Massey Ferguson и Fella:

„Организацията на Варекс Фийлд Дейс е перфектна и отлично показва комбайните, които AGCO предлага. Kакто знаете, Варекс е нашият официален представител за трите марки комбайни – Laverda, Challenger и Massey Ferguson и затова за мен е важно да бъда част от тези демонстрации, за да събера повече информация за пазара и нуждите на българските земеделски производители“, посочи пред Трактор.БГ Джакомо Лоро, Мениджър комбайни в AGCO за Централна Европа.

Кампанията Varex Field Days се доказа в последните години като успешен начин за представяне на земеделската техника на полето и ще продължи и занапред, категорични са от Варекс.
 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!