Варекс представи гумено-верижни трактори Challenger за средните стопанства на БАТА Агро 2013

Варекс представи гумено-верижни трактори Challenger за средните стопанства на БАТА Агро 2013

Фирма Варекс ООД представи на изложението БАТА Агро 2013 нови предложения при гумено-верижните трактори и комбайните Challenger –  вече насочени и към по-малките земеделски производители.

„Идеята ни е да навлезем при по-ниския сегмент фермери с по-малък размер на стопанства от порядъка на 5-6 хил. дка чрез гумено-верижната технология, обясни пред Фермер.БГ Филип Лазаров, търговски директор на Варекс.

От тази година фирмата предлага на българския пазар най-малкия гумено-верижен трактор Challenger  MT745C с номинална мощност 270 к.с. и максимална 290 к.с. Кабината на Challenger  MT745C е с отлична видимост във всички посоки.

Фирма Варекс представи на БАТА Агро и пълната гама комбайни Challenger, които предлага на пазара. Новост при тях е моделът Challenger CH652C. „Техническите параметри на комбайна го правят подходящ за работа в стпанства с размер 5-6 хил. дка“, посочи Филип Лазаров. Комбайнът Challenger CH652C е с номинална мощност 335 к.с., с 6 сламотръса. Стандартно окомплектован е с хедер Free Flow или Power Flow, 6 или 7м. При 10-часов работен ден производителността на комбайна е около 350 дка. Моделът е подходящ за жътва на различни видове култури. „Challenger CH652C е оборудван с новата кабина Skyline 2013, която е най-модерната кабина на пазара при този клас машини“, обясни Филип Лазаров. Тя предоставя по-дорба видимост, повече простор, висококачествен климатроник. Оборудвана е с нов мултифункционален лост за управление и нов touch screen панел, от където се извършва цялото управление на комбайна.

Акцент в представянето си на БАТА Аро 2013 фирма Варекс постави и на най-мощния 4-цилиндров трактор в момента – Valtra N163D. Тракторът е с мощност 171 к.с. и въртящ момент 700 Nm. „Тракторът е с изключителна гъвкавост дори и при работа с челен товарач“, посочи търговския директор Филип Лазаров. Valtra N163 постига висока производителност като намалява разходите на гориво с 5-10%, благодарение на доказалия се SCR AGCO Power двигател и трансмисия Valtra.

Новост на щанда на Варекс бяха телескопичните товарачи Dieci – най-новият проект на фирмата, от началото на тази година. „В портфолиото ни липсваха телескопичните товарачи за селскостопанските производители. Преценихме, че Dieci е един добър бранд, който може да попълва гамата от предлаганите продукти“, разказа Филип Лазаров. На Бата Агро бяха представени двата най-търсени модела на пазара – с мощности 100 к.с. и 125 к.с. в комбинация със 7-метрови телескопични стрели и товароподемност – съответно от 3 т. и 3,7 тона. Товарачите Dieci са с 4 управляеми колелета за по-дора маневреност и аксиално-бутални помпи за максимална скорост при изстрелването и прибирането на стрелата.

Фирма Варекс предлага за българските земеделци и сеялката за есенници Great Plains Centurion 600. В тази връзка предстоят серия от демонстрации на сеялките Great Plains Centurion 600, както след жътвената кампания през месец юни, така и през септември, когато се извършват тежките обработки и сеитбената кампания в няколко региона на страната, посочи Филип Лазаров.

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!