Варекс представи нови модели трактори Valtra на презентация край Никопол

Варекс представи нови модели трактори Valtra на презентация край Никопол

 

 

Варекс ООД проведе своята първа презентация на колесни трактори Valtra. Тя се проведе в землището на село Любеново, община Никопол в полетата на любезният домакин  - зърнопроизводителят Румен Кирилов.

 

На събитието присъстваше целият ръководен екип на фирма Варекс - г-жа Елисавета Маркова, г-н Масларов, г-н Филип Лазаров, както и регионалните мениджъри на фирмата в страната.

 

На демонстрацията участие взе и г-н Юка Харю, мениджър продажби за страните от Централна Европа. На демонстрацията бяха представени четири комбинации от машини върху царевично стърнище.

 

Първата машина, която излезе на полето беше тракторът Valtra от серия N - модел 121H, комбинирана с дисков култиватор Simba X - PRESS, с 4 метра патентовани DD валяци. Демонстрираният трактор е с двигател SISU Power, с номинална мощност 133 к.с. Трансмисията на тракторът е скоростна кутия High Tech , с многодисков съединител в маслена баня High Shift и развиващ максимална скорост 40 км/ч.

 

Вторият демонстриран трактор от марката Valtra бе от серия Т , модел 202D, с безстепенна трансмисия Direct в комбинация с обръщателен,  4 корпусен плуг Goizin Tauros. Този модел на Valtra е също с двигател SISU Power, с номинална мощност 190 к.с. и максимална мощност 211 к.с..

 

Третият комплект машини, който беше демонстриран се състоеше от трактор Valtra S, модел 353, с безстепенна трансмисия,  мощност 370 к.с. и бе в комбинация с 6 корпусен обръщателен плуг Goizin Mega Prestige. Това е най-мощният модел при тракторите Valtra, с шест цилиндров редов двигател SISU Power. И при този модел трансмисията е безстепенна, като максималната скорост тук е 50 км./ч.

 

Валтра е единствената фирма производител, която предлага на фермерите сами да специфицират трактора си, споделиха от фирма Варекс, по време на демонстрацията. При желание от страна на клиента, от компанията са готови да организират и пътуване до Финландия, където той ще може да види изработката на своята машина.

 

На финала на демонстрацията беше показан и уникалният гумено верижен трактор Challenger 765 C, 320 к.с. в комбинация със Simba SL мултифункционален култиватор с два реда дискове, един ред продълбочители на дълбочина 25-30 см. и валяци.

 

Г-н Филип Лазаров от Варекс сподели специално за посетителите на Трактор.БГ, че само до края на годината за избран комплекс с машини, компанията предлага на своите клиенти специални оферти.