Варекс представи жътва с комбайни Challenger, както и богата гама земеделски инвентар

Варекс представи жътва с комбайни Challenger, както и богата гама земеделски инвентар

 

Демонстрация на селскостопанска техника в землището на монтанското село Якимово направи фирма Варекс ООД - официален вносител за България на тракторите Challenger.

 

На полето беше демонстриран целият работен цикъл от жътва, през култивиране до сеитба и пръскане.  Фермерите можаха да видят впечатляващият трактор Challenger MT 765 C, с мощност на двигателя -320 к.с. и трансмисия - Challenger Powershift, 16 предни и 4 задни скорости. Тракторът осигурява предимството да бъдат наблюдавани и контролирани  всички функции на машината по време на работа.

 

Фирма Варекс показа и тракторът Challenger 652, който е подходящ за средни и едри земевладелци. Тези машини очароват с невероятната си производителност при операции със всякакъв вид обработваеми култури.

 

След като дойде ред на жътвата, в полето влязоха комбайните на Challenger от моделите CH 652 и CH 654.

Първият -  CH 652 е с мощност 330 к.с., капацитет на бункера му за зърно е 9000 л,. а на разтоварването   105 л/сек

 

Другият модел CH 654 е ориентиран към едрите фермери, създаден да посреща нуждите им чрез покриване на големи площи с много голям добив в кратки срокове. Този комбайн се характеризира с  топ производителност на топ качество, която постига с мощност от  340 к.с., капацитет на бункера за зърно: 9500 л и капацитет на разтоварване: 110 л/сек.

 

Преди сеитбата, важна част от селскостопанската грижа е създаването на почвено легло за семената, която обикновено може да се направи чрез няколко последователни обработки с различни машини. В това отношение  фирма Варекс демонстрира комбинираната машина SOLO на английският производител Simba. С едно минаване през нивата, почвата се обработва на дълбочина 15-25 см. с помощта на 9 остриета, като остатъците след жътва се смесват с пръстта. Моделът  Solo 380 ST e с работна ширина 3,8 метра, което го прави изключително компактен за работа. 

 

С продълбочителят „Flat Liner" 500 беше показана  качествена обработка на почвата. Работните органи на серията продълбочители са изработени от двойно закалена 25 мм. стомана и са захванати с болтове.

 Не на последно място, фермерите бяха запознати със самоходната пръскачката на  CHALLENGER, модел Spra-Coupe 4000. Тя покрива големи земеделски площи за отрицателно време при нисък разход. Моделът е оборудван и с маркер за пяна, пълначна външна помпа, сеялка за рапица и система за паралелно проследяване.

 

Повече за машините Challenger - Варекс ООД официален вносител - тел:02 9309970
[email protected]
http://www.varex.bg