Варекс вече е единствен официален вносител на Massey Ferguson (СНИМКИ)

Варекс вече е единствен официален вносител на Massey Ferguson (СНИМКИ)

От 25 август фирма Варекс ООД е единствен официален вносител на бранда трактори и комбайни Massey Ferguson за България. Това обявиха от ръководството на фирмата на пресконференция в рамките на изложението БАТА Агро 2014, предаде Трактор.БГ.

 

„Това е естествено продължение на нашето развитие и се надявам, че прибодиването на марката Massey Ferguson ще донесе много нови и положителни моменти в развитието на фирма Варекс“, заяви управителят  Иван Масларов. Над 5 милиона са машините с марка Massey Ferguson, работещи към момента в световен мащаб.


Николай Флоров, търговски директор на Варекс за Massey Ferguson, обобщи, че на БАТА Агро 2014 фирма Варекс представя пълен набор трактори, телескопични товарачи и зърнокомбайни с марка Massey Ferguson.


Варекс като представител на по-голямата част от марките на концерна AGCO непрекъснато увеличава екипа си и сервизните бази в страната. „За нас е голямо предизвикателство, защото трябва да отговорим на високите изисквания и на най-претенциозните клиенти на пазара. Затова не преставаме да инвестираме в нашето развитие“, заяви Николай Флоров. Той съобщи, че в края на септември или началото на октомври 2014 г. в Русе ще отвори врати вторият търговско-сервизен център на Варекс. А през 2015 г. започва изграждането на търговско-сервизни комплекси в Добрич и Плевен.

На въпрос на Трактор.БГ каква е концепцията на Варекс за припознаване на Massey Ferguson като бранд на Варекс, Николай Флоров коментира: „Варекс е на пазара за дистрибуция на нова земеделска техника от 2006 г. През годините фирмата претърпя драстично развитие нагоре като стремежът е чрез нашето развитие да дадем спокойствие и увереност на клиентите, закупили машини от други марки, да припознаят Варекс именно като носител на марката Massey Ferguson.
 

 

Имаме опит, тъй като притежаваме правата на Laverda и Valtra – марки, които също преди са били представлявани от други дистрибутори“. Съдружникът във Варекс Елисавета Маркова допълни, че екипът на фирмата винаги се стреми да е добър във всичко, което прави. „Ние сме своеобразен мост между производителя и фермера и се стараем да сме лоялни и към двете страни!“, заяви Маркова.

На въпрос как AGCO ще подпомогне развитието на Варекс като техен представител, Федерик Моро, регионален бизнес мениджър на корпорация AGCO за Massey Ferguson за Централна и Западна Европа, коментира: „Massey Ferguson е марка с много традиции и пълна гама продукти – от малки трактори за лозарството до големите селскостопански трактори от 400 к.с., телескопичните товарачи и комбайните с марка Massey Ferguson. Като имаме предвид постиженията с колесен трактор 400 к.с. и добавим пълната гама продукти Challenger, с които фирма Варекс работи от доста години, можем да заявим, че Варекс ще разполага с изключително силен арсенал от продукти, за да постигне много високи резултати на пазара в България“.


Моро уточни, че България е специфичен пазар с големи стопанства, како всеки фермер, отивайки при Варекс може да намери на едно място пълната гама продукти за обезпечаване на работата в стопанството.

 

В пресконференцията участваха управителите на Варекс ООД Елисавета Маркова и Иван Масларов, Филип Лазаров, търговски директор Challenger & Harvesting, Федерик Моро, регионален бизнес мениджър на корпорация AGCO за Massey Ferguson за Централна и Западна Европа, Кен Спайсър, регионален мениджър в AGCO за бранда Challenger, Йенс Кристиан Отте, регионален мениджър в AGCO за Harvesting , Николай Флоров, търговски директор на Варекс за Massey Ferguson.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!