Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Веселин Генев, БАТА АГРО: Разчитаме да има ясни правила в ПРСР 2014-2020

Веселин Генев, БАТА АГРО: Разчитаме да има ясни правила в ПРСР 2014-2020

Веселин Генев, председател на БАТА АГРО

Българската асоциация на търговците на агротехника (БАТА АГРО) разчита на профисионализма на експертите в Министерство на земеделието и храните и Държавен фонд Земеделие за новата Програма за развитие на селските райони 2014-2020 да има ясни правила и критерии, за да бъде тя катализатор за инвестициите в агротехника. Това каза пред Трактор.БГ председателят на БАТА АГРО Веселин Генев.

Ние в БАТА АГРО считаме, че диалогът между нас като субекти на пазара и държавните институции трябва да бъде постоянен, за да могат правилата, които се изработват да съответстват на изискванията на пазара и да нямаме проблемите, които сме виждали и в началото на предприсъединителните фондове по време на САПАРД, както и в ПРСР 2007-2013, когато неколкократно се налагаше прехвърляне на средства от една мярка в друга мярка, коментира Веселин Генев.

Според председателя на БАТА АГРО трябва да има конструктивен диалог между всички участници на пазара, включително и с представители на науката и образованието, „защото без тяхна помощ, ще е много трудно да се справим в следващите години в изключително конкурентния европейски пазар“.

Според председателя на БАТА АГРО 2013 г. е била добра не само за тъговците на агротехника, но и за българските фермери: „Считам че 2013 беше добра година, не мога да кажа отлична, защото все пак имаше доста проблеми със сравнително ниски изкупни цени в началото на кампанията. Последните данни, които сме получили сочат ръст в сектора“, посочи Веселин Генев.

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Tрактор.БГ е задължително!

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug