ВМТЗ започва изпитания на новия модел Т-50

ВМТЗ започва изпитания на новия модел Т-50

„Владимировския моторо-тракторен завод” подготвя изпитания на новия модел Владимировец Т-50. Този модел трябва да влезе в серийно производство през март следващата година.  Реализацията на Т-50 е от голямо значение както за самото предприятие, така и за всички отрасли на селскостопанското машиностроене в Русия.
 
До този момент „Владимировския моторо-тракторен завод” беше специализиран в производството на трактори от клас 0,6, които намериха широко приложение в частните фермерски практики. Тракторът Т-50 е предназначен за употреба от по-големи селскостопански предприятия , защото притежава по-голяма мощност и е увеличена подемността, транспортната скорост и ширината на задните колела.
 
Освен това, конструкторските решения, приложени при създаването на новия модел го правят конкурентноспособен на производството на западните фирми, като очакваната цена ще бъде доста по-ниска от тази на световните марки. С добавения екологично оптимизиран двигател и някои детайли, изготвени по нова технология, тракторът може да заеме достойно място на европейския пазар.
 
Сега ръководството на предприятието си е поставило за цел в най скоро време да сертифицира дизеловия двигател на модел Т-50 и най-късно през октомври т.г. да започне експлоатационните изпитания.