Впечатляващи премиери от Булагро Машини АД на БАТА АГРО

Компанията представи за първи път у нас 8-метрова дискова брана Pöttinger и 3 000-литрова самоходна пръскачка HARDI

Впечатляващи премиери от Булагро Машини АД на БАТА АГРО

И тази година Булагро Машини АД не пропусна да представи пред посетителите на изложението БАТА АГРО  своите нови предложения. 

 

За първи път на панаира стопаните видяха новата, 8-метрова дискова брана Pöttinger. Това беше и премиерата й в България. 

 

"Миналата година на изданието на БАТА АГРО 2018 показахме за първи път 10-метровата дискова брана на австрийската компания Pöttinger. Сега вече представяме другата новост – 8-метровата дискова брана", коментира за Трактор.БГ Митко Желязков - търговски директор Булагро Машини АД.

 

 

Браната, която е ново изделие е със същите конструктивни особености и функционалности, както на 10-метровата брана, добави Желязков. 

 

"За нас това е много приятен факт, защото 10-метровите брани вече работят в България и надяваме се, че и 8-метровата ще намери също толкова добър прием, както и по-големият им събрат", конкретизира експертът.

 

Какво е предимството на тази брана? 

 

"Единствено зависи от теглителната сила на трактора, който трябва да се използва. В този случай, при 8-метровата дискова брана трябва да имаме една мощност от порядъка на около 400 к.с. Докато при другия вариант – 10-метровия, там говорим за 500 и над 500 к.с.", добави Желязков.

 

Булагро Машини АД работи от осем години с австрийския производител Einböck. За партньорството им ни разказа Мартин Вагнер, който бе гост на щанда. 

 

 

"Много сме доволни от развитието на нашите взаимоотношения през годините. Имахме възможност да представим много и различни продукти на българския пазар, които активно се продават от Булагро Машини АД", обясни Вагнер. 

 

Продуктите на Einböck са добре познати от българските фермери. Нуждите им обаче са специфични. 

 

"Машините за българския пазар трябва да бъдат доста силни и тежки, за да се справят с тежката и солидна българска почва. За щастие нашите конструктори са се погрижили машините ни да са достатъчно добри. Имаме и опита от последните 8 години, така че нашите машини да могат да работят големи пространства без проблеми и технически повреди", категоричен е Мартин Вагнер.

 

 

Един от впечатляващите акценти на щанда на Булагро Машини АД по време на  БАТА АГРО беше и най-новият продукт на датската компания HARDI, която е специализирана в пръскаща техника. 

 

"Най-малкият модел самоходна пръскачка на HARDI. Нейното име е Hellios 3. Кое е особеното за тази самоходна пръскачка? Най-главното и първото е, че това е пръскачка с предно разположени криле. 

 

Вариантите могат да бъдат 24 метра или 30 метра. Обем на резервоара – 3 000 литра", каза търговският директор на Булагро Машини.

 

 

Тази машина е създадена, за да покрие нуждите на по-малките стопанства, като тя може да се използва и в ситуации, когато е по-влажно. 

 

Какви са особеностите на Hellios? 

 

"Примерно, имаме постоянна циркулация на разтвора в пръскащата система. От друга страна има петорен дюзодържач, крилата са алуминиеви. А има и една особена опция – ние поръчваме колеята или разстоянието от център до център гума да бъде 2.80 м. За да може да влиза в междуредия на 4 реда. Другата особеност на Helios e, че като стандартно оборудване, та е на въздушно окачване – и на предна, и на задна ос. И може би другата голяма особеност  - виждате, че задната ос е с хидромеханично задвижване. Предната ос, всяко колело си е с хидродвигател, задната ос с хидромеханично задвижване. То спомага за много по-голям въртящ момент на задната ос, което е от голямо значение, когато работим в хълмист терен или в доста или в доста овлажнен терен. Двигателят е Perkins и за тази сравнително лека самоходна пръскачка – 7,2 т, двигателят е със 170 к.с. Това е напълно достатъчно да бъде тя доста функционална, пъргава, особено в хълмисти терени", заключи Митко Желязков.

 

Самоходната пръскачка Hellios е за първи път на нашия пазар, като за повече подробности относно нея и другите машини от портфолиото на Булагро Машини АД, можете да се осведомите от сайта на компанията или от регионалните представители. 

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!

Добави коментар