Всеки фермер откри своята иновация на Agritechnica 2019

Тазгодишното издание отново предложи всички решения на едно място

Всеки фермер откри своята иновация на Agritechnica 2019

За няколко дни Agritechnica 2019 събра цялото внимание на селскостопанския сектор върху себе си. Всеки, който се интересува от нови машини, иновации и технологии, успя да открие онова, което му трябва, за да продължи да се развива и да бъде конкурентоспособен на съвременния пазар днес, а и утре. 

Кой спечели "Машина на годината 2020"?

Факт е, през последните години иновациите в сферата на земеделието се развиват с бързи темпове. Фермерите имат нужда от изложения като Agritechnica повече от всякога. 

Днес има решение за всеки проблем, с който земеделците се сблъскват, но при наличието на толкова много възможности, е трудно да се открие точният продукт за конкретната ферма, казва Мари Сервей, продуктов мениджър на Agritechnica.

Защо хиляди фермери се вълнуват да посетят изложението в Хановер? 

Откриването на онази иновация, която подхожда за тяхното стопанство, е почти гарантирано. На предишното издание на Agritechnica бяха показани над 300 нови решения.Тази година изложителите бяха от цял свят и наброяваха 2 750.

Именно в Хановер се провеждат премиерите на нови машини и технологични решения. Те умишлено се насрочват за Agritechnica, тъй като изложението има особено място в годишния календар. 

Тазгодишното издание отново предложи всички решения на едно място. Независимо дали търсите конкретен продукт от продуктовата гама на производител, за да повишите ефикасността на своя агробизнес, или пък обмисляте съществени промени в производствената система. 

През 2019 г. водещото послание на Agritechnica бе „Световното земеделие – локална отговорност“. Това е апел към правенето на земеделие, което е основано на едно екоустойчиво бъдеще. То изисква осигуряване на достатъчно храна за нарастващото население на планетата, едновременно с това съхранявайки природните ресурси. Нелека задача, за която съвременното машиностроене мисли в аванс. 

Този модел на световно земеделие означава, че конкретни региони по света ще се специализират и ще произвеждат определени култури, за да гарантират международното търсене, казва Мари Сервей. Той ще изисква редистрибутиране на огромни количества вода и хранителни вещества. 

Технологичните компании осъзнаха това и веднага реагираха, предлагайки индивидуално разработвани системи и услуги, гарантиращи на фермерите едно по-устойчиво правене на земеделие.

Тези компании, които имаха свои представители на Agritechnica 2019, помагат на земеделските производители да развиват бизнеса си отговорно на местно ниво, където всеки фермер решава ежедневно как да управлява своята земя и култури, кога да обработва почвата, да сее, да осъществява растителна защита и т.н.

Добави коментар