Въвеждат специални винетки за движение на извънгабаритни трактори и комбайни

Въвеждат специални винетки за движение на извънгабаритни трактори и комбайни
Министерството на земеделието и храните и Регионалното министерство обсъждат въвеждане на специални винетни стикери за извънгабаритната селскостопанска техника с широчина над 3,50 метра. Целта е земеделските машини да се движат по републиканската пътна мрежа. 

Идеята ни беше да се измисли вариант, при който може да се плаща едногодишна такса, за да може тези машини (с над 3,5 метра ширина) да се движат по пътищата без да се необходими постоянни съгласувания с КАТ, АПИ и т.н., обясни пред Фермер.БГ изпълнителният директор на Националната асоциация на зърнопроизводителите Наталия Тодорова. Защото в момента за всеки един маршрут по републиканската пътна мрежа трябва да си вадят специално разрешително, което важи само за определения маршрут, и само за определен ден и час. Това затруднява земеделците, те не вадят тези разрешителни, АПИ ги спират и глобяват със сериозни глоби за това, обясни Тодорова. 
 
Министър Танева е комуникирала с регионалния министър Лиляна Павлова въвеждането на винетките, като от МРРБ са се ангажирали до края на февруари да изготвят наредба.
 

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!