Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Възраждат селскостопанското машиностроене в Русе

Възраждат селскостопанското машиностроене в Русе

www.tractor.bg

Нов клъстер в сферата на селскостопанското машиностроене, ще бъде учреден на 16 февруари в Русе, съобщи председателят на Сдружението на производителите на земеделска техника Никола Александров.

Според г-н Александров Русе е естествен център на подобно образувание, поради традициите в сферата на машиностроенето и поради наличието на  университет с инженерни специалности в тази област. Клъстерът в Русе се изгражда с методическата подкрепа на Българска стопанска камара /БСК/ и на партньорски организации от Болоня, Италия. 
Трактор.БГ припомня, че в момента в района на Русе функционират 4 производителя на селскостопанска техника, като се произвеждат предимно почвообработващи машини, а също специализирана техника за лозарството.

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug