Юбилейната 300 000 преса CLAAS ROLLANT 454 UNIWRAP дава гаранция за издръжливост

Юбилейната 300 000 преса CLAAS ROLLANT 454 UNIWRAP дава гаранция за издръжливост
През май 2015 от завода на CLAAS в Юзин – Франция, излезе юбилейната 300 000 бройка преса – балировачка модел ROLLANT 454 UNIWRAP. По този повод тя бе лакирана със специален лак и през 2016 можеше да бъде видяна на много изложения и демонстрации в Европа.  
 
Предприятието Юзин CLAAS Франция в Метц е основано и изградено през 1958 от Райнхолд Клаас. Днес капацитетът му на производство е до 5000 преси CLAAS годишно. Първият патент на CLAAS – простият връзвател, също идва от завода Метц и е сърцевината на всяка преса за правоъгълни бали CLAAS.
 
Продуктовата програма от Метц обхваща двете серии  ROLLANT и VARIANT с неподвижна камера, както и променливи преси за кръгли бали и преси за големи бали серия QUADRANT. Над четиристотинте служители на CLAAS произвеждат в Метц 21 различни модела преси, които работят в повече от 100  държави и 25 различни култури. Освен пшеница, ечемик и рапица, пресите на CLAAS обработват например памук в Южна Африка, фъстъчени насаждения за изхранване на рогат добитък в Америка, ориз в Корея, лен в Източна Европа и Северна Франция, коноп в Германия и треви като мискантус и папур в цяла Европа. Този широк спектър модели е обусловен от различните изисквания на клиентите и разнообразните работни условия, които CLAAS удовлетворява гъвкаво и надеждно, в зависимост от конкретната поръчка, благодарение на смесеното производство в Метц.
 
Технически нововъведения от Юзин CLAAS Франция респ. отличителни уникални особености на пресите CLAAS са например при правоъгълните преси утвърдения от години роторен и опаковащ куплунг, системата за увеличаване производителността Power Feeding, както и опцията FINECUT за производство на къса слама с 51 ножа. CLAAS бяха пионери в областта ICT (Implement Controls Tractor) с най-високопроизводителната към момента преса за правоъгълни бали QUADRANT 3400.
 
Юбилейната 300 000 преса, ROLLANT 454 UNIWRAP, се отличава с голямата си издръжливост, „незадръстващият“ режещ под PRO, както и вграденият високопроизводителен опаковащ елемент. Тази машина е създадена за високо натоварване и неслучайно в последните години се ползва с отлична репутация – по официални данни на CLAAS серията ROLLANT е най-продаваната преса за кръгли бали с неподвижна камера в света.
 
Пресите CLAAS може да закупите от официалния вносител на марката за България фирма Рапид КБ ООД, www.claas.bg, тел. 02/400-80-10. 

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!