За бърза и качествена почвообработка, изберете на техника от Универсал-НВГ

Компанията предлага широка гама от плугове, дискови брани и стърнищни култиватори

За бърза и качествена почвообработка, изберете на техника от Универсал-НВГ
Фирма „Универсал-НВГ“ ООД град Долна Оряховица предлага широка гама от плугове, дискови брани и стърнищни продълбочители характерни със своята бързина, качествена изработка и изключително висока производителност, при нисък разход за гориво. Френската почвообработваща техника е произведена от висококачествена стомана и надеждно работи при голямо натоварване, в сухи или тежки почви.
 
 
Навесните обръщателни плугове серия GOIZIN, са с възможност за регулиране ъгъла на работните органи в зависимост от различните условия на почвата. При проектирането им акцент е направен върху здравината на рамата, направена от два профила за по-голяма издръжливост, и разстоянието между плужните органи, за по-дългъг срок на екплоатация и безаварийна работа на полето.  Лентовите дъски и разстоянието от почти метър между работните тела, дават възможност за свободно движение на растителните остатъци, дори при работа в тежки почви.
 
 
 
 
Опростената модулна конструкция на плуговете, позволява равномерно разпределение на натоварването по цялата дължина на  двупрофилната рама, придавайки изключителна здравина и сигурност при работа във всички видове почви. Мемори цилиндър, спомага за по-лесното завъртане на плуга в края на полето. В оборудването на обръщателните плугове  е включена  гума за регулиране на  работната дълбочина или опционално комбинирано колело за работа и транспорт. Фирма Универсал поддържа наличност от 4 и 5 корпусни обръщателни плугове с лентови и цели дъски.
 
 
Навесната  дискова брана с независимо окачване на дисковете, модел PRODISK, която доказа възможностите си в неравни и каменисти терени, е налична в  работна ширина от 4 м., оборудвана с назъбена форма на дисковете с диаметър 670 мм и разстояние между тях 250мм. Браната е е с хидравлично сгъване с транспортна ширина 3 метра. Разстоянието между гредите е 110 см за по-интензивно смесване на почвата с растителните остатъци. Регулирането на работната дълбочина от 5 см до 15-17 см е механично. След браната за отличното подравняване на терена се грижи тежък ролков RJB валяк с диаметър на дисковите елементи 550 мм, тегло 240 кг на метър и разстояние между тях 125 мм, с чистачи, които не позволяват натрупване на маса при работа в по-влажно време. Той е подходящ за всички видове почви и осигурява отлично разбиване на образуваните буци. Регулирането на работната дълбочина на браните става именно чрез задния валяк.
 
 
Хидроакумулаторите на валяка гарантират  сигурност при наличие на препятствия. За по-доброто изравняване на терена и миксирането на почвата, като опция зад валяка, може да се монтира гребеновидна брана. Големият ъгъл на агресия, тежката обща маса, размера на дисковете и високата работна скорост до 10-15 км/ч, отлично с представя при работа в стърнища, като осигуряват бързина в работата, отлична почвоподготовка в дълбочина и изключително висока производителност, с много нисък разход на гориво.
 
За разрушаване на уплътнения  почвен слой и раздробяване на растителната маса Униеверсал-НВГ предлага навесен стърнищен продълбочител модел NEOTILLER, с работна ширина 4.20 метра, с пружинна защита и с дълбочина на работа от 5 до 35 см. Хидравлично сгъване на рамата до транспортна ширина 3 метра. Продълбочителят е ефективното средство за предотвратяване снижаването на добивите и загубите на влага в уплътнените почвени слоеве. Представлява комбинирана машина, която разрохква, раздробява и подравнява почвения слой с една операция. С лесна настройка на работната дълбочина, органите извършват  хомогенен разпад на слоевете, без да се нарушават биологичния баланс на почвата. Когато се работи по този начин почвата подобрява състоянието си и спомага за влагозапасяването и влагозадържането.
 
 
Благодарение на това, че тези машини не разрушават образувалите се почвени канали се постига по-добро обвързване на влагата от долния и горния слой на почвата. Моделът NEOTILLER e триредов продълбочител, комбиниран с подравняващи дискове и валяк, което го прави подходящ за стопанства, които търсят универсална машина за обработки от 5 см повърхностна  до работна дълбочина 35 см. Рамата на продълбочителя NEOTILLER, е от специално изработена стомана, което го прави  устойчив на работа и с дълъг срок на експлоатация. Работните органи се предлагат в два варианта в зависимост от необходимата работна дълбочина: по-плитки обработки до 10-15 см или  по-дълбоки до 30-35 см. Различните видове работни органи позволяват на клиента да оборудва машината според своите нужди.
 
 
Прикачната техника за почвообработка френските производители JEAN DE BRU и GOIZIN предлагат решения за всеки фермер. Търговският екип на „Универсал-НВГ“ ще даде професионален съвет и ще препоръча точния модел почвообработваща техника в зависимост от вида на обработваните площи, техния състав и структура, климата или отглежданата култура.
 
За повече информация посетете сайта на фирмата на www.universal-nvg.bg или се свържете с търговския отдел на тел. 0889 23 10 12; 0885 33 13 55 

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!

Добави коментар