Започва Добрички агро панаир

Започва Добрички агро панаир

396 български и чуждестранни фирми ще участват в 16-ото Международно специализирано изложение "Селското стопанство и всичко за него 2008", което се открива днес в 10 ч. в Спортен комплекс “Простор” в Добрич.

14% от изложителите се представят за първи път. Най-много са участниците, предлагащи селскостопанска техника. Посетителите могат да видят още инвентар и оборудване, семена и торове, животни, научни материали. Щандовете на изложителите са разположени на обща площ от над 13 500 кв.м.

Очаква се на откриването да присъстват зам.-министърът на земеделието Бюрхан Абазов, народните представители Сияна Фудулова, Енчо Малев и Радослав Иванов, директорът на Държавен фонд "Земеделие" Атанас Кънчев, областният управител д-р Ердинч Хаджиев, кметът на Добрич Детелина Николова. Форумът ще продължи до 30 август.

В 13 ч. на 27 август в залата на НТС ще се проведе кръгла маса на тема "Българските земеделски производители в ЕС - проблеми, алтернативи и перспективи за развитие" с участието на зам.министъра на земеделието Светла Бъчварова. По традиция организаторите на изложението ще връчат награди за български производител и търговско представителство. Предвижда се и връчването на плакети и дипломи на представилите нова техника и продукти.

очаквайте утре в Трактор.БГ снимки и видео от събитието