Завод на Massey Ferguson взе награда за чуждестранен топ износител във Франция

Завод на Massey Ferguson взе награда за чуждестранен топ износител във Франция
Massey Ferguson, световна марка на AGCO, беше наградена с престижната френска награда за чуждестранен износител. Наградата е признание за големия принос, който производствената фабрика за трактори на Massey Ferguson в гр. Бове в региона на Пикардия прави за страната и региона, като се превръща във водещ пример измежду чуждестранните инвеститори, които са базирани във Франция.
 
Наградите Les Grands Prix de l'Export са организирани от BFM Business, France’s Economics TV и Radio каналa за новини. При избора си в селекцията за чуждестранен износител журито търси чуждестранна компания, която има значителен принос във Франция с множество продукти, която да е с добре разпознаваема марка в своя сектор. Ключов партньор на мероприятието и член на журито е френската агенция, подпомагаща бизнеса във Франция и спомагаща за разрастването на износа. На церемонията в Париж, представителят на френската агенция Мюрел Пенико връчи наградата за чуждестранен топ износител на Ричард Маркyeл, вицепрезидент и директор на Massey Ferguson за Европа, Африка и Близкия изток.
  
Massey Ferguson се управлява от дружеството майка AGCO, което е със седалище в гр. Дълът, Джорджия – САЩ. Фабриката в гр. Бове конструира и произвежда трактори Massey Ferguson от 80 до 400кс. Тя е най-големият производител и износител на селскостопански машини във Франция. Около 14 500бр. трактора напускат поточната линия всяка година, от които 85% се транспортират по целия свят. През последните дванадесет месеца четири нови серии трактори са били пуснати в производство и представени на световните пазари.
 
„Ние сме развълнувани и за нас е чест да спечелим тази толкова очаквана награда”. каза Ричард Маркyeл. „Това е доказателство за упоритата работа и всеотдайността на нашите 2500 служители, както и за глобалната сила на марката Massey Ferguson ”. „Марката се харесва, като фермери от всички части на света са избрали нашата селскостопанска техника, за да управляват бизнеса си успешно ”.
 
Той отбеляза още: „AGCO продължава да прави големи и значими инвестиции във фабриката в Бове. Ние сме известни като световен център на иновации, инженеринг и производство на границата на съвършенството. През последните пет години са вложени над 300 млн. евро в инвестиции и реорганизации, което доведе до повишаване на качеството и стандартите на производство. За клиентите на Massey Ferguson това означава, че работата на техния трактор MF ще се отблагодари с надеждност и сигурност. „От 2010г. нашата фабрика в Бове е претърпяла големи трансформации, за да внедри водещи стандарти в производството, като по този начин се повишава ефективността и най-вече гъвкавостта на бързото и качествено реагиране при променящите се тенденции в търсенето на пазара”.
 
„Този производствен опит и бързина в съчетание с нашия широк обхват, високо качество и последни технологии в производствената линия, ни прави да сме пред конкурентите, да отговаряме на всички очаквания на клиента и да запазим водещата ни роля като номер едно сред износителите на селскостопанска техника във Франция”.