Земеделец: С избора на правилните машини пестим време

Изборът на машините за жътва е от съществено значение за едно стопанство, убеден е Николай Ценков

Земеделец: С избора на правилните машини пестим време

Николай Ценков се занимава със земеделие от 2003 г., като отглежда основните култури – пшеница, слънчоглед и царевица. Казва, че като всяко начало и в земеделието е много трудно, но с машините и технологиите, с които вече неговото стопанство разполага, всичко е много по-интензивно, ефективно и икономично. 

 

Стопанства споделят защо работят с Case IH Magnum

 

Земеделецът ни посрещна в края на жътвената кампания, за да ни обясни своето виждане за това, кои са факторите, които правят едно стопанство успешно и развиващо се.

 

 

Ето какво сподели Николай Ценков, докато ни показва хамбарите със зърно в своята база

 

За да се развива едно стопанство има много фактори, които влияят върху това. Те са най-различни, но основните са: много постоянство, много работа, много себеотрицание и да вложиш всичко от себе си на 100%. А  тези 100% се подпомагат от технологиите, които се развиват и те правят по-добър.

 

 

Изборът на машините за жътва е от съществено значение за едно стопанство

 

Николай ни повежда към полето и ни споделя защо е категоричен в избора си на машина за жътвата. За него времето на полето е най-ценно, затова обслужването и подготовката на машините за работа е решаващ фактор.

 

Много е важен изборът на машините за жътва. Всички знаем, че времето е ценно и с избора на правилните машини ние пестим време. Време, което никой не притежава. С комбайните Case IH ние пестим време. Машините са прости за обслужване и поддръжка, но същевременно са много гениални. В простотата се крие гениалност! Машината ни предоставя времето, което трябва да отделим за нея, да го прекараме в работа на полето. Затова се радвам, че я имам. 

 

Истинският ключ за успешна жътва - технологията AFS Harvest Command 

 

Този комбайн притежава една уникална технология – AFS Harvest Command, която помага на оператора да се концентрира върху случващото се пред комбайна, докато тя се грижи за всичко останало зад самия оператор. Системата е много гъвкава към всеки блок с посеви и влизайки в него, тя се самонастройва.

 

 

Кабината на комбайн Case IH Axial-Flow 9250 e предпоставка за по-висока продуктивност на самия оператор

 

Разликата между този комбайн и предходните е очевидна и това е самата кабина, която предоставя доста голям комфорт. По-добре шумоизолирана, с по-малко вибрации, по-просторна. 

 

Какво още сподели Николай за работата с комбайните Case IH, какви разлики открива той между предходния модел Axial-Flow 9230 и новата машина, с която работи – Axial-Flow 9250, може да прочетете в цялата история на Николай Ценков тук.

 

За да не пропускате нов епизод от видео поредицата „Истории за успеха – как земеделците работят с Case IH", може да се абонирате за YouTube канала Тайтън Машинъри или да следите Facebook страницата на компанията.