Земеделската техника ще се движи в тъмната част на денонощието само в активния сезон

Земеделската техника ще се движи в тъмната част на денонощието само в активния сезон
Извънгабаритната селскостопанска техника ще може да се придвижва и в тъмната част на денонощието, но не целогодишно. Ново предложение за движението на земеделска техника по републиканската пътна мрежа бе направено миналата седмица от страна на държавните институции в рамките на работна среща между  Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) от една страна и Министерството на регионалното развитие (МРРБ), Агенция Пътна инфраструктура (АПИ), Земеделското министерство и КАТ, съобщи за Фермер.БГ Светослав Русалов, председател на УС на НАЗ.
 
Предлагат се два периода: от 1-ви май до 31-ви октомври разрешението за придвижване ще бъде от 5 до 23 часа, а в останалата част на годината – ще има забрана за движение в тъмната част на денонощието, като тук не са фиксирани определени часове. 
 
Предлага се също за някои пътища от републиканската пътна мрежа да остане старият ред за изваждане на индивидуално разрешение за придвижване, а за останалите ще се заплаща годишна такса.
 
Изискването за два автомобила, които да съпровождат земеделската техника, на този етап ще остане.
 
Предстои регионалните представителства на НАЗ да обсъдят направените предложения, след което Асоциацията ще излезе с официално становище в най-кратък срок. След това проектът на Наредбата ще бъде публикуван за обществено обсъждане, посочи председателят на НАЗ. 
 
© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!