Zetor и DEUTZ започват производство на нови двигатели спрямо еконормите STAGE IV

Zetor и DEUTZ започват производство на нови двигатели спрямо еконормите STAGE IV

Чешкият производител на трактори ZETOR анонсира, че двигателите на тракторите отговарят на най-високите изисквания за вредни емисии STAGE IV спрямо приложимите разпоредби на Европейския съюз. В тази връзка ZETOR започна партньорство с немскатакомпания DEUTZ AG, която е сред световните лидери в производството на двигатели, съобщи Tractor.eu.

"Благодарение на оптимизацията на цилиндъра, двигателите Zetor постигат ниска консумация на гориво и ниски стойности на вредни емисиите. Изпълнението на съответните стандарти за емисии е бъдещето на развитието на двигателите в тракторите Zetor ", казва Дейвид Колхамър, директор на Техническата секция на тракторите ZETOR. "През 2014 г. новият стандарт за вредни емисии Stage IV бе въведен за тракторите в мощностния диапазон 75-173 к.с., които представляват приблизително две трети от производството на Zetor. STAGE IV е специфичен стандарт с много строги ограничения по отношение на азотни оксиди (NOx), позволяващи 0,4 г / кВтч. За да постигнем това, ние използваме технологията на активния DPF филтър и SRC“, обясни Колхамър.

Портфолиото от двигатели Zetor ще бъде разширено от и от двигатели от DEUTZ AG, с който ZETOR ще си сътрудничи. Двигателите от немския производител ще бъдат използвани главно в новата серия трактори, които ZETOR планира да пусне на пазара през 2015 г. и 2016 г. Двигателите DEUTZ AG ще бъдат използвани както в по-ниския, така и в по-високия клас селскостопански машини.

Двигателите DEUTZ предлагат модерна концепция със системата за впръскване на горивото Common Rail. С помощта на CAN BUS, електронно контролирано впръскване позволява на двигателя да работи в перфектен синхрон със скоростната кутия, таблото и хидравлика, като по този начин се допринася и за по-добър комфорт на оператора и ниско ниво на шум.