Zetor започва производство на нов модел трактори Forterra HD

Zetor започва производство на нов модел трактори Forterra HD

Чешкият производител на трактори Zetor разширява портфолиото си от предлагани машини с нов модел Forterra HD.  

Основната нова техническа характеристика на Forterra HD е по-широкaта колесна база , която е увеличена със 130 мм до 2720 мм. Това осигурява още по-добра стабилност на трактора, отколкото преди.

Двигателят на трактора също претърпява значителна модернизация, при която главата на цилиндъра е променена, за да включва четири цилиндъра. Двигателят на Forterra HD също така се отличава с високото си ниво на покачване на въртящия момент на 35%, отличнa стабилност - дори и при неблагоприятни температурни условия, както и дълъг експлоатационен живот до 8000 моточаса.

При Forterra HD голямо внимание е отделено на провеждането на изследвания в областта на шума и вибрациите, обясняват производителите. Това е довело до развитието на конструктивни решения, които позволяват нивата на шума да са в границите до 76 децибела. Подобрена по отношение на шум и вибрации е и кабината.

„Целта, която си поставяме с проекта Zetor Forterra HD е да увеличим осезаемо рентабилността на тракторите Zetor. Tози модел се нарежда като по-голям брат на съществуващия вече модел Zetor Forterra HSX, но в същото време ще гарантираме по-висока производителност, тъй като Forterra HD влиза в категорията до 150  к.с.“, коментира Дейвид Колхамър (David Kollhammer), Мениджър Проекти в Zetor.

Първите модели Forterra HD, които ще са достъпни за производителите, ще са с мощност 130 и 140 к.с. Очаква се серийното им производство да започне в средата на 2014 година.

Тракторът Forterra HD ще разполага и с още някои допълнителни технически подобрения:

Активен преден мост с постоянен блокаж на диференциала

Хидравлична с-ма с 4-клапанно разпределение, която осигурява независим приток на масло за отделните функции на трактора

Хидравлична система с 2-клапанно разпределение за предната навесна система  

Нов мултифункционален контрол панел в кабината

Окачена кабина

Пълна информация за пълното портфолио трактори Zetor на българския пазар можете да получите от фирма Стойчеви 57-62 ООД:

гр. Добрич ул. "Добруджа" 4

058/ 66 79 23

0885 132 068

[email protected]

 

фирма Стойчеви 57-62 ООД
фирма Стойчеви 57-62 ООД

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!