Жътва 2016 с комбайните CASE IH гарантира високо качество при ниски разходи (СНИМКИ)

Жътва 2016 с комбайните CASE IH гарантира високо качество при ниски разходи (СНИМКИ)
Реколтата от зърнени култури тази година изглежда ще бъде добра, въпреки резките климатични промени. За да се използва всеки подходящ ден за прибирането на зърното, е нужно земеделците да имат качествени комбайни и надеждни партньори, които да гарантират обезпеченост с консумативи, резервни части и сервизни екипи на полето. И през тази жътвена кампания, Тайтън Машинъри България ще бъде рамо до рамо до зърнопроизводителите, а за закъснелите с покупката на комбайни за този сезон, фирмата има специални предложения.
 
CASE IH Axial Flow 140
Новите комбайни CASE IH 140 Axial Flow са роторни комбайни, които гарантират успешна жътва, при много ниски експлоатационни разходи.  Те имат увеличен капацитет на вършачната система, като осигуряват възможно най-високо качество на зърното и намаляване на загубите до водещо в сектора ниво – дори при работа в тежки условия. Най-малкия представител на серията – CASE IH 5140 има 6,7 литров двигател с мощност 312 к.с, а двете по-големи машини -  моделите 6140/ 7140 са оборудвани с 6 цилиндрови, 8,7 литрови двигатели. И при трите модела двигателите  се доставят от FPT и включват иновативната еко-система за третиране на изгорелите газове и оптимална икономичност - Hi-eSCR. Те са с мощност съответно 400/449 к.с. Новите икономични и мощни двигатели осигуряват увеличен производствен капацитет на подобрените ротори, подходящи за всички видове зърнени култури в Европа.
 
 
НОВАТА СЕРИЯ CASE IH 140:
 
- Двигатели Tier 4 FInal с мощност до 449 к.с.
- Бункери за зърно : 10 750 л.
- Хедери за жътва с ширина до 9,3 м.
- Hi-eSCR технология намалява вредните емисии с до 95%
 
CASE IH Axial Flow 240
Новите комбайни от тази серия са оборудвани с иновативни мощни двигатели Cursor с обем от 11 до 16 литра. Максималната мощност при флагманът CASE IH 9240 е 635 к.с. Двигателите използват иновативна система за охлаждане с автоматичен варио-контрол на охлаждащата перка. Това води до по-ниско ниво на шум при работа, ниски обороти на двигателя, както и по-голяма икономия на гориво, което пък от своя страна редуцира вредните емисии по стандарта Tier 4 Final. Новите двигатели при тази серия комбайни са разработени специално за Европа и гарантират по-бърза жътва, лесно очистване на зърното при по-голяма площ, както и по-плавна работа независимо от външните климатични условия. CASE IH 9240 Axial Flow e флагманът на новата серия. Този комбайн е възможната мечта на всеки професионален зърнопроизводител! Съчетанието на 635 к.с. и повишеният приемателен капацитет при жътва, позволяват да се работи с големи хедери както при прибиране на пшеница, така също на царевица и слънчоглед. По-високият капацитет на системата за вършитба позволяват по-качествено и бързо очистване на зърното при загуби под 0.01%, което гарантира повече печалба за зърнопроизводителите.



Новата серия комбайни CASE IH 240 могат да бъдат агрегатирани с хедери за жътва CASE IH VariCut с работна ширина до 12,5 метра. Те също са разработени специално за зърнопроизводителите в Европа и позволяват да се използва оптимално капацитета на комбайна. Иновативният хедер Terra Flex пък се адаптира автоматично към неравностите на терена по време на жътва. Като опция се предлага  гумено-верижно задвижване на предния мост с ширина на веригите 610 или 724 мм. , което осигурява максимална ширина на комбайна от 3,5 метра. Това задвижване е изключително предимство за баланса на комбайна и по-малкото утъпкване на почвата, предвид 14 400 литровия бункер за зърно.

Иновации и хай-тек технологии при жътва
Новата серия комбайни CASE IH 240 са изключително приятни за управление. Всички основни контролни функции са изведени за работа с дясната ръка на оператора, където е и мултифункционалния контролен джойстик. Лесни за управление са също хедера и разтоварващият шнек, като за всеки бутон е помислено логически. Монитора AFS Pro 700 позволява бързо компютърно управление на почти всички функции на комбайна. Например при преминаване от жътва на една към друга култура, само с натискане на тъчскрийна се стартира очистване на комбайна.
 
Лентови хедери McDon и приспособления за хедери с обдухване от AWS– отлично решение за професионалистите в земеделието!
За жътвена кампания 2016, Тайтън Машинъри предоставя възможност за оборудване на комбайни с лентови хедери McDon. Те са изключително подходящи при жътва на азото-фиксиращи култури, които от скоро са задължителен елемент в производството, като част от Общата селскостопанска политика на ЕС.

 
За нуждите на зърнопроизводителите по време на жътва 2016, от Тайтън Машинъри предлагат и високотехнологичните приспособления към хедери за жътва, които повишават добивите чрез система за обдухване. Те са с марката AWS и могат да се адаптират към всякакви марки хедери. Интересът към системите за обдухване при жътва на бобови култури е много голям, заради новите изисквания за засаждане на т.нар. „зелени култури“, сред които е соята.
 
Приспособленията AWS за обдухване при жътва са изключително подходящи за жътва на бобови култури – всички сортове соя, нахут, фасул, леща и грах. Висока ефективност при жътвата се постига и при конвенционални зърнени култури, като пшеница и ечемик. Освен, че се монтира лесно, AWS приспособлението за обдухване по време на жътва използва опростен, но високоефективен вентилатор, който гарантира по-голяма надеждност в сравнение със скоростните кутии. Въздушния колектор е монтиран директно пред мотовилото и не намалява видимостта от кабината. Гъвкава връзка на системата осигурява равномерно разположение на дюзите спрямо ножовата лента и позволява прецизно насочване на въздушната струя. За някои модели се предлага и втори допълнителен вентилатор за по-голяма мощност и увеличена ефективност.

 
Отлични помощници за жътва – Magnum & Optum CVX
Логистично решение по време на жътва предлагат тракторите CASE IH Magnum и Optum CVX, които с висококачествени ремаркета за зърно Annaburger, правят жътвата лесна, бърза и качествена. Case IH OPTUM CVX се предлага в два модела: Case IH OPTUM CVX 300 и Case IH OPTUM CVX 270, съответно с мощност 300 и 270 к.с. Множеството му силни LED светлини позволяват приятната работа по време на жътва дори през нощта. С помощта на тракторите  CASE Magnum, тежките ремаркета със зърно биват доставяни бързо и при минимален разход на гориво до транспортните камиони или складовете за зърно.
 
CASE IH Farmlift – Телескопичните товарачи за работа с квадрантни и ролонни бали
Веднага след жътва често се налага прибирането на балите. Това е процес, който може да се извърши качествено и бързо с новата гама телехендлери от CASE IH. Серията Farmlift  има 6 модела, които покриват нуждите на зърнопроизводителите и са с капацитет на повдигане от 2 500 до 4 200 кг. и работна височина от 5,7 до 9,1 метра.  Двигателите са с мощност от 74 до 129 к.с. Телескопичните товарачи CASE IH Farmlift имат перфектна хидравлична система, чиито капацитет започва от 80 л./мин. при компактния Farmlift 525 и достига до 140 л./мин. при флагманите Farmlift 635 и 742.

 
Всички модели от серията Farmlift са с отлична видимост, тиха работа на двигателя и много добра ергономичност. Най-големите – CASE IH Farmlift 742 и 935 се отличават със своя луксозен интериор. Здравата рама на кабината гарантира високо ниво на безопасност.
 
CASE IH RB & LB – Балопреси от най-високо ниво!
Балопресите CASE IH се предлагат с фиксирана или променлива камера, която позволява настройване на размерите и плътността на балите. Управлението се извършва посредством ISOBUS терминал и цветен тъчскрийн дисплей в кабината на трактора. Мониторът показва броя на балите, продължителността на работа, нивото на плътност, информация за налягането, хидравликата, маслото и др. Работата при балопресите CASE IH RB се отличава с изключителна прецизност, тъй като са оборудвани с хидравличен подбирач, който е свързан с отлично балансирана пружинна система на окачването. Балопресите от серията RB са оборудвани със система за частично фолиране на балите, което ги прави готови за транспорт и складиране, без да има риск от увреждане.
 
 
Повече информация за продуктите и услугите на Тайтън Машинъри България, можете да получите на *4040 ; www.titanmachinery.bg
 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!