Специални оферти

Нови брани Kverneland

Намерени са 1 резултати на 1 страници
В сезона на почвообработката всеки фермер се нуждае от добре подбрана за почвата брана. Тя има широко приложение и спомага за повишаване на плодородието, като възстановява естествения хумусен слой и понижава разходите в процеса на отглеждане на културите. Това са ключови фактори за богата реколта и съвременен мениджмънт на фермерските дела. 


Типове

Дисковите брани се делят на два типа:
  • Секционни; 
  • На индивидуална стойка.

Секционните са с дискове, разположени на един вал. Предимството на този агрегат е в цената, а минусът – в сложността на обслужване и повишеното натрупване на растителни остатъци по вала. При вторият тип дискът има собствена стойка, на която се крепи. Тези брани са по-скъпи, но са много по-удобни за ремонт. Освен това отсъства проблемът с растителните остатъци. Делят се на двуредови, триредови и четириредови. Всеки един от тях има своите минуси, плюсове и приложения. 


Критерии при избор

Един от най-важните критерии при избора на брана е рамата. Тя може да бъде сгъваема (независими дискове) и несгъваема (фиксирана). Първата позволява на машината да се движи по пътища за обществено ползване съгласно ЗДвП. Вторият вариант е по-евтин и е подходящ за онези земеделски производители, които не планират да излизат на пътя. 
Друг важен фактор е закрепването на работния орган към рамата. Браната може да бъде снабдена с конвенционална или смазана стойка. 


Намерете своята брана в Tractor.bg 

В сайта ни Ви очаква изобилие от актуални и изгодни предложения на доставчици от цялата страна. Бързо и лесно открийте търсения от вас продукт и опознайте характеристиките му. Изобилието от оферти, възможността да се свържете на мига с продавача и конкретно посочените цени са гаранция за бързо обслужване и доставка на желаното оборудване. 

Колебанието само отлага успеха. Потърсете още сега браната, която ви трябва. Следващият селскостопански сезон ще бъде по-успешен от настоящия! 

 
Виж още