Нови челни товарачи

Намерени са 92 резултати на 5 страници
Ако планирате да купувате нов челен товарач за стопанството, важно е да определите за себе си какви показатели трябва да има той и каква сума може да заделите за придобиването му. 

Ключови критерии, по които да го изберем 
  • Производителност на модела;
  • Време на работен цикъл;
  • Вместимост на кофата;
  • Маневреност на техниката;
  • Скорост на придвижване;
  • Ергономичност на кабината;
  • Надеждност на челния товарач;
  • Възможност за бързо и лесно ремонтиране;
  • Функционалност и опции за прикачване на допълнително оборудване. 

Първият критерий е основополагащ за оптималното изпълняване на поставените задачи. Не бива да се подценява и доброто структуриране на кабината. Нищо в нея не трябва да възпрепятства работата на оператора или да закрива от погледа му околната среда. 

Функционалността на инвентара е предпоставка за съкращаване на разходите на фермерите, елиминирайки необходимостта от закупуване на друг инвентар за фермата. 
 

Популярни грешки 

Разпространена грешка при купуването на челен товарач е неправилният избор на неговия размер. Производителността на машината трябва да бъде съгласувана с обема на работа, която ще изпълнява. Товарачът може да бъде прекалено икономичен като разхода на гориво, но ако не успява да се справи с възложената работа, например изисква повече време, това изобщо не е икономично. 

С надеждата да спестят някои земеделски производители често залагат на машини с по-малък размер от необходимото. След това слагат кофи с по-голяма вместимост от предвиденото. Като резултат не се постига нито по-висока товароподемност, нито производителност. 

По-големият размер също не означава „по-добър“. Трябва да знаете, че използването на двигател с малък работен обем позволява да пестите гориво. През последните години има тенденция да се произвеждат модели с двигатели с по-малък обем. 


Намерете това, което търсите 

Не губете ценно време и открийте своя новата селскостопанска машина в сайта на Tractor.bg. Тук сме събрали на едно място най-актуалните оферти от десетки дистрибутори в цялата страна. Освен подробна информация за всеки продукт, може да следите за промяна на цената му и дори да предложите такава. 

 
Виж още