Употребявани сламопреси в Добрич

Намерени са 2 резултати на 1 страници
Сламопресата (или балопресата) не е маловажна част от агропарка на фермерите. Тя определя доколко качествено ще бъде изхранването на животните, гарантира тяхната продуктивност и колко успешна ще е селскостопанската работа. 

Когато планирате закупуване на нова машина, обмислете добре обемите, с които работите, видовете фуражи, културите и сроковете на работа. 

Сламопресите биват
•    Правоъгълни;
•    Квадратни;
•    Кръгли.

При първите балите стават много плътни. Това е от значение за „дишането“. Квадратните на свой ред са изгодни за стопанствата, където става дума за около 10 000 бали на сезон. Те са по-удобни за превозване и съхранение. Не на последно място намаляват механичните загуби до 3 пъти. 

Колкото до кръглите, при тях фермерите могат да получат рулони с  рехава среда. Тя предлага условия, в която сеното в балата доизсъхва. Това е важен плюс. 
Важни характеристики: ширина на подбирача, размер на балата, блокировка на камерата, минимална необходима мощност, начин на връзване и др. 
 

Как да изберем пресоваща камера 


При нужда от заготвяне до 1000 рулона на сезон, заложете на машина с базова окомплектовка, а при 1000-5000 – на такава от средния сегмент. При последните е заложен механизъм, който предполага по-продължителна експлоатация. 

Друг важен момент е съобразяването с влажността на силажа и балираната култура. На пазара може да видите сламопреси с различни камери - например фиксирана или променлива.


Как да изберем трактор

Задължително обмислете добре какво ще бъде агрегатирането. Не пропускайте тази стъпка, когато планирате да купувате трактор. Особено ако сламопресата ви е голяма и тежка.  От това зависи успешността на сезона. В никакъв случай не преувеличавайте мощността.


Попитайте и купете най-добрата машина 

За да бъдете сигурни, че купувате най-доброто за стопанството си, влезте в сайта на Tractor.bg и разгледайте офертите за сламопреси. Обадете се на посочените контакти на търговеца и поискайте подробности за експлоатацията, ползите и предимствата. 
 

Изобилие от модели, класове и цени. 

Регистрирайте се и поставете офертите на видно място Tractor.bg е мястото в интернет, където можете да достигнете удобно и бързо своите нови клиенти. Спечелете тяхното доверие с подробна информация за продуктите, добра цена и отзивчивост.
 
Виж още