Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

1000 трактора от Беларус ще купи правителството за малките и средни предприятия

1000 трактора от Беларус ще купи правителството за малките и средни предприятия

На среща с посланика на Беларус у нас Вячеслав Качанов, министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов договори внос на около 1000 трактора от по-нисък клас на преференциални цени от бившата съветска република докато двамата обсъждаха двустранните отношения между двете страни.

 

Целта на вноса, според МЗХ, е да се даде възможност на малките и средни земеделски производители да обработват земите си със съвременна техника. След изчерпването на финансовия ресурс по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. трябва да се търсят други варианти за облекчаване на земеделците, посочи министърът.

 

Вносът на тракторите ще бъде разпореден с правителствено решение до две седмици, посочи Найденов. Той подчерта, че неговата задача е да осигури на земеделските производители възможност за закупуване на здрава и по-евтина техника.

 

Интересното в случая е не отговаря ли подобна поръчка от страна на МЗХ на закона за обществените поръчки и как така министър Найденов определи,че това са най-изгодните трактори за покупка. Не трябва ли за подобен род поръчки да има конкурс и на него да могат да предложат оферти и други производители. На подобни цени трактори има и такива с китайски, японски и европейски произход. Любопитството се подхранва и от това, че прес - съобщението за договорката.та между Найденов и с посланика на Беларус у нас Вячеслав Качанов бе бързо свалено от сайта на МЗХ, часове след неговото публикуване.

 

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug