Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

270 проекта по мярка 121 ще бъдат субсидирани с 10% по-малко

270 проекта по мярка 121 ще бъдат субсидирани с 10% по-малко

снимка: комбайн Ростселмаш

От общия брой проекти, подадени по мярка 121 „Модернизация на земеделските стопанства” от ПРСР неразгледани до началото на 2010 год. останаха 270 проекта, съобщи пред репортер на Фермер.БГ председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Радослв Христов.

Според регламентите на ЕК заради забавеното разглеждане на бизнес-плановете, ще бъдат субсидирани не на 50%, а на 40%.

Държавен фонд „Земеделие” не е спазил Наредба № 8 за разглеждане в тримесечен срок на проектите. Тъй като в случая вината за загубите, които ще получат фермерите е на държавата, тя трябва да вземе политическо решение, с което да покрие глобите от бюджета, коментира Христов.

Много от ощетените земеделски производители са заявили готовността си да съдят ДФЗ за нанесени финансови загуби и затова ще си потърсят 10-те процента по съдебен ред. Ето защо би било редно фондът да признае вината си и да поеме за своя сметка загубите на производителите.
   
Разглеждането на забавените 270 проекта тече в момента, каза Христов. Според него разглеждането им трябва да приключи до края на февруари. До тогава и ДФЗ трябва да излезе с решение как ще бъдат компенсирани земеделските производители.

източник: Фермер.БГ

Коментари
КЪТЬО
на 17.05.2011 20:33:48
[:tongue:]
КЪТЬО
на 17.05.2011 20:35:01
РУСКИ КЕНЕФ И ТО СКЪП[:driver:]
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug