AGCO придобива напълно марката и заводът за комбайни Laverda за още 65 млн. EUR

AGCO придобива напълно марката и заводът за комбайни Laverda за още 65 млн. EUR

 

Американската компания AGCO купува останалите 50% от Laverda за 65 млн. EUR. Това заявиха официално от компанията на въпроси на Трактор.БГ. До края на седмицата очакваме и отговорите дали AGCO предвижда промени в търговските представителства за своите брандове в България.Сделката с придобиването на Laverda от AGCO ще се реализира утре 4-и Ноември, се казва още в съобщението до Трактор.БГ.

 

До момента под управлението на AGCO са марките Fendt, Massey Ferguson, Valtra, Challenger и още около 10-ина по-малки бранда. Покупката на известният италиански производител на комбайни - LAVERDA става от досегашния собственик ARGO Spa. Придобиването на Лаверда е в размер на 100%.

 

Решението да се стигне до покупката на Laverda води своето начало от 2007-а година, когато AGCO купува 50% от италианския производител на зърнокомбайни. От 2004-а година, базираната в град Бреганце, Италия, фирма произвежда освен Laverda, комбайни за брандовете на AGCO - Fendt, Massey Ferguson и Challenger.

 

Заводът на Laverda в Италия е един от най-високотехнологичните заводи за комбайни в Европа. С придобиването на марката, AGCO изпълнява стратегията си за разширяване на пазарния дял в Европа, където Claas, CASE IH и John Deere са му основни конкуренти.


© 2010 Позоваването на Трактор.БГ е задължително !