AGCO разработва нови хибридни модели трактори и земеделска техника

AGCO разработва нови хибридни модели трактори и земеделска техника

 

 

Корпорацията AGCO, Световен лидер в производството на селскостопанска техника разработва нови хибридни модели трактори и самоходна земеделска техника.

 

Целта е да се използва все повече електричество и да се намали максимално консумацията на гориво, както и да се редуцира отделянето в атмосферата на вредни газове.

 

Освен усиленото разработване на нови хибридни модели земеделска техника, през последните месеци в AGCO усилено работят върху усъвършенстване на системите за прецизно земеделие.

 

Съвместно с компанията Topcon , в момента се тестват нов тип навигации за трактори, които вече абсолютно самостоятелно да управялват трактори.

 

За целта вече е разработена система, която да предпазва тракторите от сблъсъци с предмети в полето - други машини, дървета или препядствия.

 

система против сблъскване на трактора

 

Така например ако пред трактора, който е в режим на самоуправление или дистанционно компютърно управление от фермата, се появи пикап, то трактора ще спре сам, без да се стигне до сблъсък.

 

система за сигурност при тракторите против сблъсък

 

Нова философия, която AGCO ще следва в производството на трактори и земеделска техника е да се конструират по-малки и по-"умни" машини. Концепцията в производството през следващите години ще бъде такава, че един фермер да може да управлява едновременно няколко машини. Това ще става чрез автоматизирани системи, с помощта на сателити, интернет или wi-fi.

 

Друга информация "от кухнята" на AGCO, до която Трактор.БГ се добра е, че в следващите 4-5 години ще се разработват и тестват преди да бъдат пуснати на пазара изцяло иновативни системи за прибиране на различни видове биомаса чрез едно минаване на полето. То ще включва жътва, балиране и компактиране.

 

AGCO произвежда селскостопанска техника с марките Challenger, Valtra, Fendt, Massey Ferguson и още над 25 специализирани брандна машини за земеделие, горска и комунална техника.

 

 

© 2011 Трактор.БГ Всички права запазени. Позоваването на източник Трактор.БГ е задължително !