Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Агенция Митници продължава проверките на горивата за земеделска техника

Агенция Митници продължава проверките на горивата за земеделска техника

снимка: www.fermer.bg

Проверките на Агенция Митници на горивата, които използват земеделските производители, продължават в цялата страна. В рамките на няколко седмици служителите на Митница Свищов провериха селскостопанската техника – трактори и комбайни на десетки фермери, както и станции за зареждане на гориво за селскостопанските машини. Това съобщи за Трактор.БГ началникът на Митница Свищов Любомир Стоилов.

Целта на проверката е да се установи дали е използвана при обработването на земеделските площи оцветената червена нафта, тъй като тя не е предназначена за използване от земеделските производители, а за отопление.

Проверките от Свищовската митница са извършени на територията на областите, за които митницата отговаря – Велико Търново, Габрово, Плевен и Ловеч и до момента не са установени нарушения от страна на земеделските производители.

Проверките целят прилагането на по-строг контрол срещу употребата от страна на арендатори и земеделски кооперации на енергийни продукти, маркирани за отопление. Още повече че наскоро на пазара се появиха евтин газьол и нафта за отопление. Става въпрос за така наречените „оцветени горива”, върху които се начислява по-нисък акциз. За стандартната нафта налогът е 600 лв., а върху тази за отопление, която се оцветява в червено, се начисляват само 50 лв. на 1000 литра.

На проверки подлежат всички земеделски производители. Те могат да им бъдат направени по всяко време, допълват още от Агенция Митници.

© 2010 Всички права запазени. Позоваването на източник Трактор.БГ е задължително!

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug