Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам

Агенция Митници продължава проверките на горивата за земеделска техника

Агенция Митници продължава проверките на горивата за земеделска техника

снимка: www.fermer.bg

Проверките на Агенция Митници на горивата, които използват земеделските производители, продължават в цялата страна. В рамките на няколко седмици служителите на Митница Свищов провериха селскостопанската техника – трактори и комбайни на десетки фермери, както и станции за зареждане на гориво за селскостопанските машини. Това съобщи за Трактор.БГ началникът на Митница Свищов Любомир Стоилов.

Целта на проверката е да се установи дали е използвана при обработването на земеделските площи оцветената червена нафта, тъй като тя не е предназначена за използване от земеделските производители, а за отопление.

Проверките от Свищовската митница са извършени на територията на областите, за които митницата отговаря – Велико Търново, Габрово, Плевен и Ловеч и до момента не са установени нарушения от страна на земеделските производители.

Проверките целят прилагането на по-строг контрол срещу употребата от страна на арендатори и земеделски кооперации на енергийни продукти, маркирани за отопление. Още повече че наскоро на пазара се появиха евтин газьол и нафта за отопление. Става въпрос за така наречените „оцветени горива”, върху които се начислява по-нисък акциз. За стандартната нафта налогът е 600 лв., а върху тази за отопление, която се оцветява в червено, се начисляват само 50 лв. на 1000 литра.

На проверки подлежат всички земеделски производители. Те могат да им бъдат направени по всяко време, допълват още от Агенция Митници.

© 2010 Всички права запазени. Позоваването на източник Трактор.БГ е задължително!

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug