АГРА 2010 стартира с малко техника и акцент върху животновъдството

АГРА 2010 стартира с малко техника и акцент върху животновъдството

Утре в Пловдив стартира Международното селскостопанско изложение АГРА 2010. Тази година правят впечатление сравнително пустите външни площи. Палатите, в които се провежда панаира са пълни, но навън липсват световните марки трактори, комбайни и земеделски инвентар, след като повечето фирми - вносители на селскостопанска техника решиха заради неуредици с ръковдството на панаира, да не вземат участие в него.

 

Силно представени на АГРА 2010 са българските производители на земеделски инвентар. Сериозен акцент е поставен върху фирмите, които се занимават с оборудване на животновъдни ферми, а също и върху различни породи животни. Цяла палата е наела шуменската фирма Мадара Груп, която произвежда прикачен инвентар. Представени са също български производители на плугове, пръскачки, както и единствения роден тракторен завод.

 

На откритите площи са подредени трактори Беларус МТЗ - на плевенската фирма Беларус Агротрейд, която е собственост на Мински тракторен завод ( МТЗ ) . Дълга редица с нови трактори има и пред палата 3 - това са корейските трактори Kioti , добили добра популярност през последните години в България.

 

На вниманието на посетителите на АГРА 2010 също така отвън са изложени и употребявани трактори John Deere на търговищката фирма Агротрон-М, както и употребявани японски трактори Kubota, Iseki, Yanmar и др. на карловската фирма Сатнет.

 

Деловата програма на АГРА 2010 е подготвена богато от организаторите, можете да я изтеглите от тук . Билетът за вход на АГРА 2010 е 3 лева.