Агрион Финанс отпуска кредити с промоционална лихва от 2.9%

Фермери могат да изтеглят до 100 хил. евро за покупка на земеделска земя и техника

Агрион Финанс отпуска кредити с промоционална лихва от 2.9%
Специализираното дружество за земеделски кредити „Агрион Финанс“ намали лихвата по универсалния си ипотечен кредит в евро до 2.9% за първата година, с гратисен период по главницата 12 месеца. Промоцията е специално разработена за международното изложение „БАТА АГРО“, което се провежда в Стара Загора от 15-18 май 2018 г. Всички желаещи, които посетят щанда на компанията, ще получат специален промо код, с който ще могат да кандидатстват за финансиране. Крайният срок на промоционалните условия по кредита е 18 юни 2018 г.
 
 
Намалената лихва важи при подписване на договор до 100 хил. евро, като минималният срок на заема е 5 години. След промоционалната първа година, лихвата до края на периода е 8,5%, уточниха от „Агрион Финанс“. За обезпечение се приема земеделска земя или друг недвижим имот, като процентът на финансиране може да достигне до 80% от размера на пазарната оценка на  поземлените активи. За да улесни максимално земеделските производители дружеството извършва и безплатна оценка на земята, която ще бъде ипотекирана. Това спестява време и разходи на кредитоискателите. 
 
 
Пълните условия по ипотечния кредит и останалите възможности за финансиране може да се открият на адрес http://agrion.bg/bg/finance. Експертите по кредитни услуги, които са на щанда на „Агрион“q са готови да разяснят на всички желаещи възможностите, които кредитът осигурява, както и процеса за кандидатстване и одобрение.
 
„Основната ни цел е да подпомогнем малките и средни производители, които нямат достъп до финансиране. Голяма част от тях не могат да отговорят на сложните изисквания на големите банкови институции, казаха от „Агрион Финанс”. За разлика от другите кредитни институции в България, процедурата за кандидатстване е максимално опростена. Не се изисква откриването на допълнителни сметки, застраховки, въвличането на поръчители и съдлъжници. Няма изискване и за разработка на  подробни бизнес планове, отчети и анализи. Кандидатстването е без такса ангажимент и такса за разглеждането на документи. На практика фермерът дължи нищо преди да е сигурен, че ще получи желаното финансиране. Няма дори разходи за оценка на обезпечението, а сроковете за кандидатстване са значително съкратени в сравнение с традиционното банково кредитиране. Компанията няма ограничения за сектора, в който работи земеделският производител.
 
„Осигуряването на финансиране ще подпомогне земеделските производители да развиват ефективно и модерно земеделие и ще ги направи по-конкурентноспособни на пазара“, казаха от „Агрион“. Според тяхно проучване най – често фермерите теглят заем за покупката на допълнителна земя, за техника или за капиталови разходи . Анализът на нагласите на земеделците посочва, че всеки трети производител е склонен да ипотекира земята си, за да вземе кредит, който да обезпечи бизнеса му. Хората от столицата и другите големи градове са по-склонни да теглят заеми, като най-активни са земеделците между 35-44 години, които разчитат на механизирана обработка на земята и следват най-новите тенденции в земеделието. 
Добави коментар