Агрион отдава земя под наем, печели най-добрият

Това може да стане изцяло дигитално, наддаването тръгва на 3 април

Агрион отдава земя под наем, печели най-добрият

Най-голямата компания в поземлените отношения – „Агрион“, стартира наддаването за отдаването на плодородна земя под наем на 3 април. Компанията, лидер в управлението на земеделските земи, ще отдава терените на фермери и арендатори чрез тайни търгове и с опция за изцяло дигитален път. 

 

Крайният срок за подаване на заявки за участие в търговете с тайно наддаване за имоти под наем за стопанската 2023/2024 година е 23:59 часа на 28 април.

 

За допълнително улеснение на сайта са публикувани всички документи, необходими за участие в търговете за наемане на имотите. Всеки кандидат може да ги свали, да ги попълни и да ги изпрати до официалния адрес на компанията по пощата или по куриер.

 

Експертите са разработили цялостен дигитален „портфейл“ за своите клиенти – от пълната информация за пакетите земя, която се отдава, през преговорите и сключването на сделката. На официалния сайт на земеделския лидер всеки може да разгледа предложенията, систематизирани по области, населени места и землища. След като изберат земята, която ще им е необходима за земеделската 2023-2024, фермерите ще продължат преговорите по предпочитания от тях начин.

 

„Опцията за дигитално наемане на земя е част от дългосрочната стратегия за иновации на „Агрион“. За още по-голямо улеснение на фермерите предлагаме възможност за изцяло дигитален процес по кампанията за отдаване на земя под наем. 

 

С всяка изминала година клиентите ни се увеличават, тъй като сами се убеждават, че определянето на рентните нива в „Агрион“ е най-честно и прозрачно. Интересът е огромен и сме доволни, че все повече земеделски производители избират „Агрион“ за партньор и наемат нашите земи“, споделят от дружеството. 

 

Експертите на „Агрион“ са разработили процедурата така, че да осигури честни и прозрачни условия за всички участници. Няма скрити клаузи и договорки, а за победител се избира онзи, който е предложил най-атрактивни условия за наемане на земи от „Агрион“.

 

Пълните условия за отдаването на земи може да се открият ТУК и на националния телефон 0800 111 66.

 

Наемането на плодородна земя е особено подходящо за млади фермери, които не разполагат с нужните средства, за да купят своя собствена или пък имат нужда от първоначално финансиране, за да развият своите стопанства.

 

„Преговорите за наемане на земя позволяват на всеки, който иска да се занимава със земеделие, да се включи, дори и да не притежава опит. Това е изключителна възможност и за хора извън агросектора, които нямат финансова възможност или желание да купуват собствена земя“, казват експертите от „Агрион“.

 

Равните и честни условия за наемане дават възможност на всички участници на пазара да получат за обработване качествена земя и да бъдат по-конкурентоспособни. Това е шанс за малките и средни наематели да преодолеят капсулирането между арендаторите в дадени региони. 

 

Практиката досега показва, че оферти подават основно фермери и арендатори, които имат сериозни намерения за увеличаване и окрупняване на имотите си. Запитванията от по-малки стопанства, които искат да влязат в нови землища, обаче се увеличават ежегодно.

 

Информация за „Агрион“ може да намерите на www.agrion.bg0800 111 66 или във всеки офис на дружеството в цялата страна.