„Агрион" продава близо 28 хил. дка земеделска земя

Над 5 000 парцела в различни землища са обявени за продажба от земеделската компания

„Агрион" продава близо 28 хил. дка земеделска земя

От къде да купя плодородна земя на атрактивни цени? Подобен въпрос си задават всички фермери, които са решили да разширят стопанствата си през летния сезон.

 

Такава възможност предлага „Агрион“, лидер в управлението на поземлени активи. Тази година дружеството оферира на купувачите изключително атрактивни и плодородни ниви.

 

Компанията обяви за продажба близо 5 000 парцела на цени, започващи от 300 лв./дка.  Те се намират в над 700 землища в цялата страна. Общата площ на обявените за продажба имоти доближава 28 хил. дка.

 

Пълна информация за големината и местоположението на парцелите, които дружеството продава, може да се намери на сайта на компанията https://www.agrion.bg/bg/zemq/sellingform, на безплатния национален телефон 080011166  или на място, в офисите на „Агрион“.

 

Там купувачите могат да получат абсолютно безплатно експертни съвети, правни консултации и информация за пазара.

 

Компанията е предвидила възможност за купуване на земята разсрочено за период от 3 години, при минимално авансово плащане.

 

Плащането на вноски на избраната земя е отлична опция както за големите фирми, които купуват сериозно количество земя, така и за малките производители, които ще имат възможност да купят съседни парцели и да уедрят земята си, без това да се отрази негативно на финансовото им планиране.

 

Това ще доведе по-ефективно и модерно земеделие, което ще позволи на фермерите да кандидатстват за субсидия по различни европрограми.

 

„С продажба на атрактивни имоти искаме да искаме да дадем възможност на повече хора да печелят от развитието на селското стопанство и от притежаването на земеделска земя“, казаха от „Агрион“. 

 

Според пазарни анализатори в момента една от най-сигурните инвестиции е покупката на земеделски имоти.

 

Земята се отличава с ниска волатилност и висока доходност при нисък финансов риск. Тя не се влияе от политически и икономически процеси и според експертите следващите няколко години цената й ще продължава да се покачва.

 

Покупката на земя може да донесе сигурни доходи на купувачите, ако впоследствие решат да я отдават под наем или аренда.

 

Сметките показват, че при добро планиране при покупката на земеделска земя доходността може да надхвърли 5%, което е значително повече от възвращаемостта при инвестиционните фондове или депозитите в банките.

 

Най-много земеделска земя се купува от фермерите, които искат да окрупнят парцелите си и да разширят стопанствата си, твърдят брокери.

 

Комасацията увеличава производителността и намалява разходите.

 

Тя дава по-добри условия за механизирана обработка на земята, което е предпоставка за увеличаване на  добивите и за развиване на селско стопанство с висока добавена стойност.

 

Окрупняването на терени помага и за формирането на по-добра цена на земеделските площи. Стойността на комасираните имоти е доста по-висока от средната за даден регион, дори и да се сравняват терени от едно и също землище, категорични са експертите в бранша.

Добави коментар