Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Агритехника 2009: На сцената се появи 8-колесен трактор Deutz-Fahr

Агритехника 2009: На сцената се появи 8-колесен трактор Deutz-Fahr

Този 8-колесен гигант на щанда на Deutz-Fahr, наречен Agro XXL 1630, е съвместно проектиран от инженеринговата компания DTU и немски университет. Това е вторият такъв прототип и ако реакцията към него на изложението Агритехника е добра, ще започне масово производство.

Под капака има 600 к.с., V8, но най-интересната част са колелата. Двете двойки с последователно съединени оси плюс шарнирна кормилна система гарантират максимален контакт със земята на всички колела.

Другото им предимство е, че предните колела притискат почвата, докато другите три вървят в техните следи, като така намаляват съпротивлението на почвата, характерно при двуколесните машини. Агро XXL е проектиран да бъде използван със 8-колесно задвижване на полето и само с 4 колела при движение на пътя.

Но за какво би се изплолзвала тази 20-тонна грамада? Очевидното приложение би могло да бъде култивиране и сеитба на огромните източно-европейски полета с тази внушителна теглителна сила, осигурена от осемте задвижващи колела. А огромната товарна платформа би била идеална за 6000-литрова пръскачна цистерна или за шлеп със зърно със значителни размери.

Подробности за новостите на Агритехника 2009 очаквайте от екипа на Трактор.БГ, който е на мястото на събитието.

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug